Απόψεις αρθρογραφία

Στρατηγος Μακης Μαναβης ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2000

Στρατηγος Μακης Μαναβης ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Του Μάκη Διάκου

Ο Μάκης είναι φίλος από τη δεκαετία του 1970. Με ρίχνει καμιά δεκαριά χρόνια αλλά αυτό στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης δεν λέει και πολλά, δεν αποτελεί διαχωριστική γραμμή. Ο καθένας βέβαια στον τομέα του. Ο Μάκης στα ποδοσφαιρικά, στον ΠΑΟΚ και στα στοιχήματα, κάθε είδους στοιχήματα. Εγώ στα πολιτικά κι εκλογικά. Στις αλλεπάλληλες εκλογές του ΄89 η σχέση μας βάθυνε. Μου ζητούσε την εκτίμηση μου για τα αποτελέσματα. Τα στοιχήματα του δεν περιοριζόταν μόνο στην πρωτιά των δύο κομμάτων αλλά και σε άλλα πολλά που ήταν προωθημένα και τα ήθη των στοιχημάτων τη δεδομένη εποχή. Παράδειγμα: αν το ΚΚΕ θα περάσει το 10%. Αν η ΔΙΑΝΑ εισέλθει στη Βουλή. Οι εκτιμήσεις μου πρέπει να να ήταν προσοδοφόρες γι αυτόν γιατί συνέχισε να με συμβουλεύεται για αρκετά χρόνια μετά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Πάντε έβρισκε λόγους να βάζει στοιχήματα. Στις Εθνικές εκλογές (1993, 1996, 2000), στις Ευρωεκλογές (1994. 1999) και στις Δημοτικές (1994, 1998). Αυτή η συγκεκριμένης μορφής σχέση μας διακόπηκε βιαίως στις Εθνικές εκλογές του 2000. Τον συμβούλεψα τότε να ποντάρει στην νίκη του Σιμήτη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) έναντι αυτής του Κ. Καραμανλή (Ν.Δ.) καθότι τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την τελευταλία στιγμή τον είχε αναλάβει προσωπικά ο Κ. Λαλιώτης και διέκρινα μια ανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ. Κατά τις 10 το βράδυ των εκλογών περνάω από το  καφενείο της γειτονιάς. Με βλέπει και με χαιρετά από μακριά. "Μάκο, έτσι αλληλοαποκαλούμαστε μεταξύ μας οι Μάκηδες, αυτή τη φορά δε σε άκουσα αλλά τους το πήρα το πακέτο!"  Την ίδια ώρα, μόλις σχεδόν μπαίνω μέσα βλέπω την Ντόρα  (μία είναι η Ντόρα της πολιτικής μας σκηνής) στην TV του καφενείου να κάνει δηλώσεις νίκης έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Ριγηλής καθώς  και τον Μαντούβαλο σε άλλο πλάνο να ξεκινά από τον Πειραιά για να αναλάβει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης εν μέσω συνοδείας Ζητάδων και Μανιατών καθώς και  πυροβολισμών κι από τις δύο συνοδευτικές ομάδες. Η νίκη της Ν.Δ. εθεωρείτο βέβαια από τόσο νωρίς. Του έδωσα συγχαρητήρια κι έφυγα. Στην επόμενη ώρα άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα της πολυπληθούς Β΄ Αθήνας. Το εκλογικό αποτέλεσμα ανετράπη. Ο Καραμανλής έχασε, η Ντόρα Μπακογιάννη  - Μητσοτάκη έχασε, ο Μαντούβαλος και οι Μανιάτες συνοδοί του έχασαν.

Έχασε κι ο  Μάκης ο Μανάβης το στοίχημα! Από τότε δεν ξαναζήτησε τη γνώμη μου κι είμαι σίγουρος πως δεν ξαναστοιχημάτισε στα εκλογικά αποτελέσματα. Είχε εκτεθεί δημόσια και η  αξιοπρέπεια του δεν του το επέτρεπε να ξανασχοληθεί με αυτό το είδος των στοιχημάτων. Σήμερα το πρωί τον είδα να λιάζεται στη βεράντα του πατρικού του και παραμονές εκλογών θυμήθηκα την ιστορία που σας ανέφερα. Τη συνοδεύω με δύο φρέσκες, σημερινές φωτογραφίες.

* Ο Μάκης Μανάβης για τρεις δεκαετίες ήταν αρχηγός της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ, εμβληματική φυσιογνωμία στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Οι φίλοι του του στήσανε μια δημόσια σελίδα στο facebook

https://www.facebook.com/stratigos4?fref=ts

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ή ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ;

Τίτλοι; Πολλοί ! Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά, Ντοκτορά, Μπακαλορεά, Προφίσενσι, Μάστερ και…

Ποιος φοβάται τη δασκάλα και το δάσκαλο; Ποιος τρέμει την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία ;

Παρακολουθώ με σκεπτικισμό, θλίψη και θυμό τον άτυπο και αποσπασματικό διάλογο για την…

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:Μια ανοιχτή πληγή που αιμοραγεί..

Το ποδόσφαιρο, κατά γενική ομολογία είναι το λαϊκότερο και μαζικότερο άθλημα. Είναι αυτό…
Τίτλοι τέλους για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε ολόκληρη τη χώρα

Τίτλοι τέλους για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε ολόκληρη τη χώρα

Τίτλοι τέλους για τη δωρεάν, δημόσια επιμόρφωση στην Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved