ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατικοί Σύλλογοι ( Π.Ο Βελος )

Ποδηλατικοί Σύλλογοι ( Π.Ο Βελος )

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σήμερα φιλοξενούμε έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο με πολύ ιστορία στο χώρο και με πολύ προσφορά σε αυτόν .Για το σύλλογο θα μας μιλήσει ο προπονητής  και πολύ σημαντικός μηχανισμός λειτουργιάς του ο Κώστας Γεωργιάδης

Ερ: Κώστα καταρχήν ευχαριστώ που δέχτηκες να φιλοξενηθεί το σωματείο σας στην εφημερίδα μας. Πόσα χρόνια συμπληρώνει το σωματείο σας?

 Απ: Ο Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος ιδρύθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στα παλιά τείχη της πόλης, στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, από μια ομάδα παλιών αθλητών της ποδηλασίας. Με πρωτοστάτη τον Ζαφείρη Καραγιαννίδη και ενεργούς συμπαραστάτες τους: Νικόλαο Κάλφα, Ευστάθιο Μαρμάρα, Βασίλειο Μαϊδη, Σταύρο Κόλκα, Στέλιο Κοτσιλαρίδη, Άρη Κουτροκόη, Στέφανο Φραγκούλη, Γιώργο Τσαντεκίδη κ.α. δημιουργήθηκε ο πρώτος αμιγώς ποδηλατικός σύλλογος της Μακεδονίας και δεύτερος ανά την επικράτεια, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα 52 χρόνια μετά, αμιγώς Ποδηλατικός. Οπότε και φυσικά και δεν είμαι ο ιδρυτής του Ομίλου. Υπήρξα προπονητής  για μια σειρά ετών, ενώ Πρόεδρος την τελευταία 20ετία είναι η  Κάτια Δάκου.

Ερ: Ακαδημίες. Τι ηλικίες συναντάμε και πόσα άτομα είχατε την χρονιά που πέρασε?

Απ: Πραγματικά όλες τις ηλικίες. Είμαστε ο πρώτος ποδηλατικός Σύλλογος στην Ελλάδα που ξεκινήσαμε την λειτουργία ακαδημιών το 1998, με προπονήτρια την Γιώτα  Μαστοράκη . Από τότε αρκετοί Πρωταθλητές και μέλη που στελέχωσαν Εθνικές ομάδες αλλά και κατέρριψαν Πανελλήνια ρεκόρ, ήταν αθλητές των ακαδημιών του Ομίλου μας. Σήμερα λειτουργούμε με 2 κατηγορίες την Ακαδημία μας , έχοντας και δύο εξαίρετους προπονητές. Η πρώτη αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και έχουν προπονητή τον εμπειρότατο  σε αυτές τις ηλικίες, Κώστα Σμυλιάνη ενώ  η 2η απευθύνεται σε παιδιά 9-11 ετών και έχει προπονητή τον παλιό πρωταθλητή του συλλόγου,  Στέλιο Κωνσταντινίδη. Οι εγγεγραμμένοι αθλητές της Ακαδημίας αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 30.

Ερ: Τι οφέλη έχει ένα παιδί στο βέλος και γιατί κάποιος γονιός να επιλέξει την ποδηλασία και συγκεκριμένα το σωματείο σας για να γραφτεί?

 Απ: Ο Π.Ο. ΒΕΛΟΣ καλύπτει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με επιστημονικά εμπεριστατωμένα προπονητικά προγράμματα. Μπορεί να έρθει ένας αθλητής από 6 ετών μέχρι και την κατηγορία των Masters (30+) και να μάθει τον σωστό τρόπο ποδηλασίας.  Η ποδηλασία δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο, αλλά και πέρα από το αγωνιστικό- Πρωταθλητικό κομμάτι, στο Βέλος διαπλάθουμε  χαρακτήρες. Διδάσκουμε την ομαδικότητα του αθλήματος, μαθαίνουμε στους αθλητές  να δίνουν και να παίρνουν. Επίσης μπορεί κάποιος να ασχοληθεί μόνο με το εκδρομικό, περιηγητικό κομμάτι της ποδηλασίας. Όσον αφορά τώρα στα πιο απτά οφέλη, οι επιτυχίες των αθλητών μας (20 Πανελλήνια ρεκόρ και  100 Μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα)  έχουν άμεσο συνακόλουθο την εισαγωγή τους  σε Ανώτερες σχολές αλλά και  την ένταξή τους σε Εθνικές  και  επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας. Με άλλα λόγια στον υψηλό πρωταθλητισμό έχουμε το «knowhow».

Ερ: ΜΑΣΤΕΡΣ .Αρκετά καλή παρουσία και φέτος με την ενασχόληση σου είναι σίγουρα ότι θα έχετε πολλές επιτυχίες .τι δυναμικό έχετε και ποιες οι διαφορές από τους άντρες.

 Απ: Σίγουρα η κατηγορία των Masters (+30, +40, +50) πήγε αρκετά καλά φέτος αφού κερδίσαμε κοντά στους 20 αγώνες. Ο στόχος όμως, ο άθλος γι αυτήν την κατηγορία, είναι ο τερματισμός στον αγώνα της ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ (270χλμ). Κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια κατεβάζουμε ομάδα των 8-10 αθλητών που καταφέρνουν, να καταταγούν σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα, όλοι μέσα στην 50άδα. (αγωνίζονται κοντά στους 300 αθλητές). Αυτός ο άθλος όπως και η συμμετοχή τους στο GrandFondo Θεσσαλονίκη- Σιάτιστα, δίνουν άλλο χρώμα στους στόχους των λίγο μεγαλύτερων αθλητών. Αυτό του υγιούς αθλητισμού με στόχο τον τερματισμό και το κίνητρο για αθλητική ενασχόληση. Φέτος αριθμούμε κοντά στους 30 masters αθλητές και μαζί με τους παραπάνω στόχους προγραμματίζουμε και ένα ταξίδι στην Ιταλία, στους Δολομίτες,  για την συμμετοχή μας σε δύο αγώνες GrandFondo.

Η διαφορά με τους Άνδρες είναι πως η κατηγορία των Ανδρών είναι καθαρά αγωνιστική, έχουν διαφορετικό αγωνιστικό σχεδιασμό και διαφορετικούς στόχους και οι άνδρες κάνουν 25 ώρες προπόνησης την εβδομάδα ενώ το πρόγραμμα των Masters έχει 15 με 17 την εβδομάδα και εναπόκειται στην διακριτική τους  ευχέρεια  να κάνουν ακόμη λιγότερες, ανάλογα με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ερ: τι γνώμη έχεις για τους αγώνες των μάστερ καταρχήν επαρκούν η θα ήθελες περισσότερους επίσης είναι σωστοί οργανωτικά η υπολείπονται . τι θα ήθελες να αλλάξεις αν ήταν στο χέρι σου .

Απ: Νομίζω πως επαρκούν εάν υπολογίσουμε και τους αγώνες της Π.Ε.Π.Α. Δεν μας λείπουν περισσότεροι αγώνες, μας λείπει περισσότερη οργάνωση σε αυτούς που γίνονται. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι να μην γίνονται αγώνες OPEN με την έννοια όλοι οι αγωνιζόμενοι μαζί- άνδρες elite με παίδες και με Masters. Οι αγώνες θα έπρεπε να γίνονται όπως της Π.Ε.Π.Α. Ξεχωριστό καλεντάρι για masters, όπου ο ρυθμός της κούρσας αλλά και οι αγωνιζόμενοι θα είναι όλοι masters. Έτσι θα προτρέπαμε και άλλους μεσήλικες να το τολμήσουν και να μην φοβηθούν τους πολύ δυνατούς ρυθμούς που δίνουν οι δυνατότερες κατηγορίες. Επίσης όλοι οι mastersαθλητές πρέπει να έχουν δελτίο,  πράγμα που σημαίνει πως είναι ενταγμένοι κάπου, έχουν περάσει Ιατρικές εξετάσεις και είναι και ασφαλισμένοι. Κάτι τέτοιο με την μορφή CyclingforAllσυζητιέται και στην Ομοσπονδία τώρα και νομίζω πως αν δουλευτεί καλά θα φέρει πρόοδο στην ποδηλασία.

Ερ: Άντρες έχουμε δρόμο μτβ και πιστά αρκετά έντονη δραστηριότητα και αρκετές επιτυχίες .τι δυναμικό συναντάμε πως κύλησε η χρονιά που μας πέρασε και τι απαιτήσεις φέρνει αυτή που έρχεται

Απ:Και στις αγωνιστικές κατηγορίες συναντάμε το δυναμικό των  30 αθλητών  (16 άνδρες – 10 έφηβοι – 4 Παίδες). Η χρονιά σε εθνικό επίπεδο κύλησε πολύ καλά. Ο στόχος επετεύχθη. Με 15 Πανελλήνια μετάλλια εκ των οποίων τα 6 χρυσά. Ακόμη 10 κατατάξεις  από αθλητές μας μέσα στην 6άδα σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ακόμη 10 μετάλλια σε αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πέτρος Γεωργιάδης βγήκε 1ος έφηβος αθλητής Πίστας το 2013 και κέρδισε και 6 χρυσά στα 6 Πανελλήνια που συμμετείχε,  ο Χρήστος Δεληδημητρίου μαζί με τον Γιώργο Καρακατσάνη κέρδισαν το χρυσό στο MADISONΑνδρών, 4 Συμμετοχές αθλητών μας  με την Εθνική Ομάδα: Γεωργιάδης Πέτρος (εφήβων) Πρωτάθλημα Ευρώπης Πορτογαλία 12-14/07/13, Λαζαρίδης Λεωνίδας (εφήβων) Πρωτάθλημα Ευρώπης Πορτογαλία 12-14/07/13, Δουγαλής Μάρκος (εφήβων) Γύρος Κροατίας & Βαλκανιάδα Ρουμανία και Ρακιτζόπουλος Θοδωρής (εφήβων) Γύρος Κροατίας.  Θα περιμέναμε λίγο έως αρκετά περισσότερα σε διεθνές επίπεδο.

Τα οικονομικά του Ομίλου δείχνουν πως οι απαιτήσεις για την νέα σεζόν πρέπει να είναι χαμηλότερες γιατί ο Πρωταθλητισμός είναι δυστυχώς ακριβό σπορ! Όμως πολλές φορές το συναίσθημα παρασύρει και βοηθάει στην πρόοδο. Στόχος είναι να μείνουμε ενωμένοι και στα δύσκολα, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να μην στερήσουμε τις ευκαιρίες σε αυτούς που έχουν το ταλέντο. Ειδικότερα στοχεύουμε για το 2014: 1η Πανελλήνια νίκη από τον Χρήστο Δεληδημητρίου για τα αγωνίσματα αντοχής Πίστας. Για να κρατήσουμε τον τίτλο του χρυσού Πανελληνιονίκη στο MADISONμε τους Δεληδημητρίου – Καρακατσάνη, και μετάλλιο στο Πανελλήνιο του Ομαδικού Πουρσουίτ με Δεληδημητρίου-Κουρμπέτη-Καρακατσάνη-Γεωργιάδη-Κεχαγιά. Ακόμη  ένταξη του σπριντερ Γεωργιάδη Πέτρου στην Εθνική Πίστας U23,  1η Πανελλήνια νίκη στο ΜΤΒ εφήβων με τον Χρήστο Μεταλλίδη, 1η Πανελλήνια νίκη στο DownhillMTBμε τον Ορλάνδο  Σαριόγλου. Επίσης να είμαστε ομάδα σε τυχόν Γύρους που θα διοργανωθούν με ενεργητικό ρόλο στις τακτικές. Οι μικροί αθλητές των ακαδημιών να κερδίσουν εμπειρίες και από πίστα αλλά και να διακριθούν στην Πανελλήνια ημέρα Νεότητας και οι Masters… να το απολαύσουν, όπως λέμε και στο ΒΕΛΟΣ… να ζήσουν τον μύθο τους!

Ερ:ΠΙΣΤΑ .ξέρω πολύ καλά την προσπάθεια που κάνετε για να είστε ανταγωνιστικοί στην πίστα χωρίς να έχετε το βασικότερο το χώρο προπόνησης .πως τα καταφέρνετε και αν υπάρχει αισιοδοξία ώστε να έχουμε στην πόλη μας ένα τέτοιο χώρο .

Απ: Ξεχωρίζουμε από νεαρή ηλικία την ειδικότητα του κάθε αθλητή. Η ποδηλασία είναι σαν τον στίβο. Υπάρχουν σπρίντερ αθλητές, υπάρχουν και αντοχής. Ο διαχωρισμός και το διαφορετικό πρόγραμμα προπόνησης όπως και ο διαφορετικός αγωνιστικός σχεδιασμός βοηθάει τους αθλητές να ειδικευθούνε στο πλεονέκτημά τους και να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Για το κάθε στυλ αθλητή έχουμε και τις περιοχές-τοποθεσίες προπόνησης. Έτσι έχουμε τους δικούς μας δρόμους-πίστες προπόνησης (μερικές φορές κάνουμε και περισσότερες ασκήσεις από αυτές που μπορείς να κάνεις μέσα σε μία πίστα και ίσως αυτό να είναι και το μυστικό μας)! Φυσικά όλα αυτά και μέσα στην κίνηση των αυτοκινήτων εγκυμονούν κινδύνους. Πιστεύω ότι ένα ποδηλατοδρόμιο, έστω και ανοιχτό, ασφάλτινο ή τσιμεντένιο θα μας έδινε ακόμη περισσότερη ώθηση για επιτυχίες και διακρίσεις ακόμη και διεθνείς. Υπάρχει αισιοδοξία για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου ποδηλατοδρομίου μέσα στα ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης. Πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι γι αυτό. Να φτιάξουμε φάκελο διεκδίκησης, να φτιάξουμε σχέδια, προϋπολογισμό, να το παρουσιάσουμε στους αρμόδιους φορείς , να πείσουμε πως είναι απαραίτητο, να βοηθήσουμε με γνωστούς και να ξοδέψουμε για την διεκδίκηση χρόνο και χρήμα. Πρέπει να το πιστέψουμε πρώτα εμείς, μόνο τότε μπορεί κάτι να γίνει. Σε έναν τέτοιο χώρο πέραν του αγωνιστικού αθλητισμού θα μπορούν να δουλευτούν όλες οι ακαδημίες των συλλόγων, ακόμη και αργά το απόγευμα με φωτισμό μαζικός αθλητισμός ενηλίκων-masters με ειδικά προγράμματα.

Ερ: Έφηβοι . αρκετά καλούς αθλητές έχετε και σε αυτό το τμήμα .πόσους αθλητές έχετε και αν πιστεύουν ποδηλάτες σε αυτή την ηλικία ότι αξίζει να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο ειδικά μετά τις πορείες του Περικλή Ηλία και του Γιάννη Ταμουρίδη η απλά κάνουν το χόμπι τους

Απ: Οι περισσότεροι έφηβοί μας μπήκαν πλέον στην Ανδρική κατηγορία. Το σίγουρο ταλέντο που παραμένει έφηβος είναι ο Χρήστος Μεταλλίδης από την Πτολεμαΐδα. Ο Χρήστος είναι ένας αθλητής που μπορεί και διακρίνεται και στην πίστα- αντοχής και στο δρόμο αλλά και στο ΜΤΒ. Το τελευταίο είναι και το αγαπημένο του και θα προσπαθήσει φέτος να κερδίσει τον τίτλο του Πανελληνιονίκη αλλά και να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Το κίνητρο και το όραμα του κάθε αθλητή είναι να φτάσει πολύ ψηλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Παλιά ήταν μόνο φαντασία, ευτυχώς για τις νέες γενιές ο Ταμουρίδης, ο Ηλίας, Ο Βολικάκης και άλλοι ξεχωριστοί Έλληνες αθλητές, απέδειξαν και έδειξαν στους νέους πως… «ναι είναι δυνατό να το πετύχεις και εσύ, ναι εσύ που γεννήθηκες στην Ελλάδα προπονήθηκες με τις ίδιες μεθόδους και στους ίδιους δρόμους με εμάς. Τόλμησε μπορείς, δεν είναι μόνο φαντασία, δεν είναι ακατόρθωτο, …doit».

Ερ: τι πιστεύεις ότι έχετε και θα προσελκύσει κάποιον ώστε να βγάλει δελτίο στο σωματείο σας

Απ: Η τεχνογνωσία και την αγάπη που έχουμε για το άθλημα. Θυσιάζουμε χρόνο και χρήμα… όσο μας έχει απομείνει.

Ερ: και μια καυτή ερώτηση κεφάλαιο ποδηλασία . θητεία με αρκετά χρόνια στο χώρο πάμε μπροστά μένουμε στάσιμοι η πάμε προς τα πίσω

Απ: Πάμε μπροστά και εάν όλοι όσοι ασχολούμαστε καταλάβουμε πως άμα βάλουμε και λίγο την βοήθειά μας θα τρέχουμε αντί να περπατάμε τότε θα δούμε την Ελληνική Ποδηλατική Άνοιξη. Αυτό το αποδεικνύει και το γεγονός πως οι Open – ανεξάρτητοι ποδηλάτες αθλητές είναι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους αθλητές. Όμως μπορούμε να τρέχουμε αντί να πηγαίνουμε μπροστά. Όπως διάβασμα σε ένα άρθρο του Νώντα Σαρρή (Προέδρου του Κάστρου Ηρακλείου) και με εκφράζει απόλυτα:  Η έννοια του σωματείου κρύβει πάντα μια βαθιά πανανθρώπινη επιλογή λειτουργίας , που δεν είναι άλλη από τηνΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑκαι τηνΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ .

Ερ: χορηγοί ποιοι σας στηρίζουν και αν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η τόσο μεγάλη ενασχόληση του κόσμου με το άθλημα θα φέρει κι άλλους

Απ: Μας στηρίζουν και πίστεψαν σε εμάς – και τους ευχαριστούμε γι αυτό, το ποδηλατικό κατάστημα www.podilato.eu ,η εταιρία ποδηλάτων BOTTECCHIA, η κατασκευαστική εταιρία AGP και η PizzaDellaMamma. Ναι η ενασχόληση του κόσμου θα φέρει και άλλους, αφού εμείς δουλέψουμε με  μεθοδικότητα, οργάνωση και αποτελεσματικότητα.

Ερ: διοργανώνετε έναν αγώνα πρότυπο και αναφέρομαι βέβαια για το ποδηλατικό διήμερο .παρόν και στις δυο χρονιές δεν έχω παρά τα καλυτέρα να θυμάμαι για να στηθεί όμως πραγματικά το στομάχι γίνεται κόμπος μέχρι την τελευταία στιγμή .να τολμήσω να ρωτήσω καταρχήν ποιοι σας στηρίζουν εκτός από εμάς τους ποδηλάτες και αν θα συνεχίσει η είναι αποτρεπτική η κοινωνία μας να στηρίξει κάτι τόσο μεγάλο

Απ: Τον αγώνα τον οραματίστηκε η Πρόεδρος του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ η  Κάτια Δάκου. Δεν κρύβω πως μου φάνηκε δύσκολο το εγχείρημα και την αποθάρρυνα αρκετά στην αρχή. Όταν είδα το πείσμα της και την θέλησή της για αυτήν την διοργάνωση τότε τάχθηκα να εκτελέσω ότι μου ζητήσει, να μην σκέφτομαι εγώ πολλά,  παρά να βοηθήσω με ότι αυτή κρίνει απαραίτητο (και ήταν και πιο ξεκούραστο για μένα -ειλικρινά). Την διοργάνωση αυτή την πίστεψαν και την στήριξαν πέρα από τους φορείς και τους αθλητές φυσικά , ο Δήμος Βοΐου και η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, εν μέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς και οι εταιρείες :www.podilato.eu, BOTTECCHIABIKES, Μασούτης, Βίκος, Αδαμίδης, Shimano, Shark, ZipVit, Lacaraκαι βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχάσω την σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και του Διευθυντή της του κ. Τυριακίδη.

Η κοινωνία όταν θα συναντήσει ανθρώπους με «πιστεύω» νομίζω πως θα σταθεί πλάι τους όπως φάνηκε μέχρι σήμερα για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ερ: τι εύχεσαι καταρχήν για το σωματείο σου και τι εύχεσαι για το νέο έτος γενικά για την ποδηλασία

Απ: Την σεζόν που έρχεται δώσαμε κάποιες μεταγραφές. Θέλουμε όσοι παραμένουν στον Όμιλό μας να πιστεύουν σε αυτόν, να τον αγαπάνε, να εκτιμάνε και να αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας για το καλό τους. Έτσι πιστεύω και εύχομαι οι αθλητές που παραμείνανε να είναι αγαπημένοι και να νιώθουν ως μια  ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο υλικό για την συνταγή που λέγεται «επιτυχία». Εύχομαι οι νέες εμπειρίες που θα ζήσουμε να είναι θετικά ανεπανάληπτες.

Περισοτερες  πληροφοριες  για  το  σωματειο  μπορειτε  να  βρειτε  στη  σελιδα http://www.veloscc.gr/index.php?lang=el

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΙΛΙΩΝ  ΔΕΝΤΡΩΝ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης,  για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης, για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Ντέρμπι της Αγγλίας, εκεί όπου από…
Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Την Κυριακή που μας πέρασε στο πανέμορφο πλατανωραμα ζαγλιβεριου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας…

Αγωνες Τοπικο πρωταθλημα Μτβ

Αγώνων συνέχεια την Κυριακή με τη σκυτάλη να περνά πλέον στις ομάδες με τη διεξαγωγή του…

ΑΓΩΝΕΣ (MACEDONIAN TROPHY)

Στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο ράντσο Κιλκίς σε ένα πολύ όμορφο χώρο αναψυχής…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved