ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αφού έχουμε εφαρμόσει σωστά όλες τις πληροφορίες του προηγούμενου άρθρου και νοιώθουμε άνετα πάνω στο ποδήλατο είναι σημαντικό να επεκταθούμε στη σωστή χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα μας .Καταρχήν όταν κινούμαστε πρέπει η σχέση που θα επιλέγουμε να είναι άνετη δηλαδή τα πόδια να γυρνάνε άνετα και όχι να ασκούμε πολύ πίεση. Αυτό γίνεται πρώτον για να μην καταπονούμε τα γόνατα και δεύτερον για να είμαστε ξεκούραστοι και ξεκούραστες όταν φτάνουμε σε ανηφορικά μέρη .

Τα φρένα επίσης πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και τα δύο γιατί το φρενάρισμα είναι πιο αποτελεσματικό και δεν έχουμε δυσάρεστες συνέπειες . Αν χρησιμοποιούμε κεντρικούς δρόμους στους οποίους δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος πηγαίνουμε με τη φορά που κινούνται τα οχήματα και ποτέ αντίθετα με αυτά .Για κανέναν λόγο δεν μετακινούμαστε δεξιά αριστερά γιατί βρισκόμαστε εκτεθειμένοι και πιθανόν να προκαλέσουμε ατύχημα .Αν πρέπει να αλλάξουμε πλευρά είναι προτιμότερο να σταματήσουμε σε ένα φανάρι και να περάσουμε με τους πεζούς. Μια καλή ιδέα για να μην στραβολεμιάσουμε είναι να βάλουμε καθρεφτάκια ώστε να ξέρουμε τι γίνεται πίσω μας .Επίσης αν στη διαδρομή που χρησιμοποιούμε υπάρχει φαρδύ πεζοδρόμιο κινούμαστε με προσοχή γιατί υπάρχουν πεζοί .Εν κατακλείδι φώτα μπρος πίσω και ένα γιλέκο με ανακλαστικά πιστεύω ότι είναι σημαντικά για την ασφαλή μετακίνηση μας .Αυτά θεώρησα ως σημαντικότερα οπότε στο επόμενο άρθρο μου θα ασχοληθώ με το πως θα φερθούμε στο ποδήλατο μας μετά την βόλτα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης,  για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης, για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Ντέρμπι της Αγγλίας, εκεί όπου από…
Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Την Κυριακή που μας πέρασε στο πανέμορφο πλατανωραμα ζαγλιβεριου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας…

Αγωνες Τοπικο πρωταθλημα Μτβ

Αγώνων συνέχεια την Κυριακή με τη σκυτάλη να περνά πλέον στις ομάδες με τη διεξαγωγή του…

ΑΓΩΝΕΣ (MACEDONIAN TROPHY)

Στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο ράντσο Κιλκίς σε ένα πολύ όμορφο χώρο αναψυχής…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved