ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Ποδηλατικός Σύλλογος Β.Α.Ο

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σήμερα φιλοξενούμε το σωματείο του Β.Α.Ο με έτος ίδρυσης το 1926 και με τα λόγια να περισσεύουν.

Απαντήσεις στα ερωτήματά μας θα δώσει ο Κωστας Τσορτουκτσίδης, μέλος του σωματείου και γονιός ενός από τους αθλητές. 

Πόσα χρόνια έχει ο ΒΑΟ στην ποδηλασία και τι εστί ΒΑΟ;

Ο ΒΑΟ είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της πόλης μας. Έχει διακριθεί σε μπάσκετ, βόλεϊ, πάλη και ποδηλασία και πολλά τμήματα του κάνουν πρωταθλητισμό. Tο 1928 ιδρύεται σαν τέταρτο τμήμα το τμήμα της ποδηλασίας τους πρώτους ποδηλάτες να παίρνουν μέρος το 1930 σε αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Αθήνα με τους αθλητές Ευγένιο Ευγενίδη, Γιώργο Mπαγλανη, Αθανάσιο Ρογκοτη, Κωνσταντίνο Kαγιαλη και Β.Tσοτκα

Τι τμήματα θα έχουμε φέτος στην ποδηλασία;

Θα έχουμε ακαδημίες εφήβους και τους νέους. Ομάδα αντρών δεν έχουμε αλλά ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε.

Τι αλλάζει φέτος;

Η ανάγκη να οργανώσουμε καλυτέρα το τμήμα της ποδηλασίας γιατί είχε μείνει λίγο πίσω. Είχαμε καλούς αθλητές, καλό προπονητή αλλά δεν είχαμε οργάνωση και μια ομάδα να τους στηρίζει. Εμείς θέλουμε να το ανεβάσουμε και να το κάνουμε αξιόλογο και αξιόμαχο όπως του αρμόζει.

Ακαδημίες: τι οφέλη έχουμε και τι θα έλεγες σε ένα γονιό ώστε να φέρει το παιδί του στο σύλλογό σας;

Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωταρχικά είναι τα παιδιά να το ευχαριστιούνται. Ό,τι έρθει από κει και πέρα για τους ίδιους και την ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Οι ακαδημίες κινούνται περισσότερο στο βουνό και τα οφέλη είναι καλή υγεία και διασκέδαση.

Για τα υπόλοιπα τμήματα τι στόχους έχει το σωματείο;

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες έχουμε πολύ καλούς αθλητές με πολύ καλές θέσεις στο πανελλήνιο. Φέτος είχαμε 2η θέση στο μτβ στους πανπαίδες και 7η θέση στην κούρσα. Είχαμε και αθλητές που, λόγω συγκυριών, ήταν με υποσχετική σε άλλες ομάδες και φέρανε αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε να εξαλειφθεί και να μπορούμε να μένουν. Πιστεύουμε ότι θα το πετυχουμε και με τη στήριξη του προπονητή και τη δική μας θα το καταφέρουμε.

Σήμερα είδα κάτι που με ενθουσίασε πάρα πολύ: είσαστε όλοι εδώ από αγάπη και είναι από μόνο του ικανό να προσελκύσει κάποιον. Υπάρχει, όμως, κάποιο άλλο στοιχείο εκτός από αυτό; 

Πρώτα απο όλα είναι ιστορικός σύλλογος. Έρχεται κάποιος σε ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία και είναι και ο λόγος που έφερα το γιο μου και εγώ. Επίσης, είναι ένα οργανωμένο σωματείο με όρεξη να στηρίξει την ποδηλασία όπως στηρίζει τα υπόλοιπα τμήματα.

Υπάρχει πλάνο να διοργανωθεί κάποιος αγώνας από το σωματείο;

Για φέτος όχι. Εύχομαι ότι με τη βοήθεια του Τάσου Παναγιωτίδη μπορεί να γίνει πράξη αλλά το πιο πιθανό είναι την επόμενη χρονιά.

Ποδηλασία: πώς βλέπεις τα πράγματα μετά τις επιτυχίες του Ταμουρίδη και Ηλία, πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι;

Αυτές οι επιτυχίες άλλαξαν τη ροή της ποδηλασίας και τα παιδιά άλλαξαν τον τρόπο σκέψης. Μας δίνουν ένα κίνητρο στα παιδιά και είναι πρότυπο για αυτά. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό και το ζω από το ίδιο μου το παιδί που θέλει να τους μοιάσει. Από την άλλη, λόγω των συγκυρίων της κρίσης, η ποδηλασία είναι σε ένα άσχημο τέλμα και εύχομαι να μπορέσουμε να βγούμε.

Υπάρχει στήριξη χορηγών, μπορούμε να προσελκύσουμε και άλλους; 

Παρ' όλο που ξεκινάμε φέτος, έχουμε 2 από το χώρο της ποδηλασίας, το redzeppelin του Λευτέρη του Μπότσκαρη, και το podilatoeu του Παναγιωτη του Κασπαρη και 2-3 εκτός χώρου. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από τις συμμετοχές των παιδιών να τους τιμήσουμε και ευελπιστώ ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα.

Μια ευχή για τη χρονιά που διανύουμε;

Εύχομαι να είναι υγιή τα παιδιά και εμείς για να τα υποστηρίξουμε. Να έχουν επιτυχίες στο τμήμα της ποδηλασίας και υγεία σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες και έγραφες στο site bao.gr

ΥΓ: Η συνέντευξη αυτή πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη μου στις εγκαταστάσεις του ΒΑΟ, μετά από προτροπή ενός μέλους και γονιού, του Γιώργου Μπουκουβαλα , στην κοπή της πίτας του συλλόγου. Πραγματικά, έχω να πω τα καλύτερα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και πιστεύω ότι μπορούν με την όρεξη που έχουν να δημιουργήσουν κάτι παρά πολύ όμορφο.

Γεώργιος Σεραφείμ

Αθλητής Χιλίων Δέντρων  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης,  για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Στο Ντέρμπι ο Χρήστος Βολικάκης, για το 1ο σκέλος του Revolution Cup

Ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Ντέρμπι της Αγγλίας, εκεί όπου από…
Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Αγωνες Μτβ (Cyclingspot 1)

Την Κυριακή που μας πέρασε στο πανέμορφο πλατανωραμα ζαγλιβεριου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας…

Αγωνες Τοπικο πρωταθλημα Μτβ

Αγώνων συνέχεια την Κυριακή με τη σκυτάλη να περνά πλέον στις ομάδες με τη διεξαγωγή του…

ΑΓΩΝΕΣ (MACEDONIAN TROPHY)

Στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο ράντσο Κιλκίς σε ένα πολύ όμορφο χώρο αναψυχής…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved