ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αβραάμ Αφουξενίδης mini market " Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ"

Αβραάμ Αφουξενίδης mini market Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη με συνεντεύξεις από καταστηματάρχες της περιοχής μας. Συναντήσαμε τον κ. Αβραάμ Αφουξενίδη ο οποίος διατηρεί το mini market « Η Γειτονιά » στην Πολίχνη, Μυτιλήνης 37.

 κ. Αβραάμ πείτε μας 2 λόγια για τον εαυτό σας.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη, και την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω της ιστοσελίδας σας να επικοινωνήσω τις απόψεις μου. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη. Είμαι ιδιοκτήτης εδώ και 7 μήνες( περίπου), ενός mini market στην Πολίχνη (Μυτιλήνης 37 - στροφή Καρατάσσιου). Δουλεύω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου κάθε μέρα αλλά και Κυριακές συν αργίες και γιορτές και έτσι προσπαθούμε όπως όλοι να χτίσουμε το μέλλον μας και να επιζήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Ποιου τύπου προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα ένας καταστηματάρχης όπως εσείς;

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας, δεν επιλέγουν τα μικρά μαγαζιά αλλά τα μεγάλα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό πιστεύω πως παίζουν οι διαφημίσεις μέσω των οποίων έχουν τη δυνατότητα τα μεγάλα καταστήματα να προβληθούν .

Ποιες λύσεις αναζητά σήμερα ένας επιχειρηματίας, σε ατομικό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του;

Η δική μας επιχείρηση προσφέρει πολύ φθηνά προϊόντα και πολύ χαμηλές τιμές. Αυτοί που έρχονται πρώτη φορά στο κατάστημά μας, μας προτιμάνε ξανά λόγω των συχνών προσφορών μας. Ειδικά κάποιες περιόδους πουλάμε τα προϊόντα μας μισό τιμής. Συχνά είναι δύσκολο, όλοι μας νομίζω το αντιλαμβανόμαστε, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους μικρούς επιχειρηματίες διότι αργά ή γρήγορα θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Με αυτόν το τρόπο οι μεγαλομεσσαίοι θα γινουν πλούσιοι και οι ανεργία θα φτάσει στο κόκκινο.

Τι θα θέλατε να πείτε στους Δημοτικούς / Κρατικούς άρχοντες ?

θα θέλαμε πολύ ο δήμος να στηρίξει τους μικρό -επιχειρηματίες και να παροτρύνει τους πολίτες να στηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις. Το κράτος πλέον δεν στηρίζει τους μικρό-καταστηματάρχες διότι θεωρεί πως δεν έχουν μέλλον. Για παράδειγμα, κάποτε το κράτος έδινε κάποιο χρηματικό ποσό στους επιχειρηματίες για να τους βοηθήσει υπό τον όρο εκείνοι να κρατήσουν την επιχείρησή τους κάποιο χρονικό διάστημα (τα υποχρεωτικά χρόνια καθορίζονταν σύμφωνα με το προσφερόμενο χρηματικό ποσό). Αυτό πλέον δεν ισχύει επειδή το κράτος δίνει κάποια χρήματα σε μία συγκεκριμένη μερίδα επιχειρηματιών.

Μια τελευταία πρόταση πριν κλείσουμε

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε, εύχομαι πραγματικά, να τα καταφέρουμε. Καλή επιτυχία και στη δική σας προσπάθεια.

Ευχαριστούμε

Και εγώ σας ευχαριστώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved