ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αφιέρωμα Φίλοι του Δάσους

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όταν ένα χρόνο πριν είχαμε βρεθεί στο άλσος Μετεώρων και γνωριστήκαμε με τo 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων –Πολίχνης γράφαμε ότι « συνέβαλλε στην αναμόρφωση του αλσυλλίου Μετεώρων που αποτελεί έναν πνεύμονα ζωής για τον Δήμο μας. (http://www.pmnews.gr/local-news/local/item/1549-7o-systima-aeroproskopon-meteoron-polixnis) . Στις περισσότερες άλλωστε ανακοινώσεις και δράσεις διαβάζαμε 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων και Φίλων του Δάσους, χρειάστηκε ένας χρόνος και κάτι για να τα ξεμπερδέψουμε και να τα ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ( όπως μας ενημέρωσε γελώντας ο φίλος Γιάννης Σαρρής)

“Οι Φίλοι του Δάσους δεν είναι πρόσκοποι, αλλά προήλθαν από προσκόπους, αλλά και από ενεργούς πολίτες και σκοπό έχουν εκτός των άλλων, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά.”

Εκεί αυτόματα μας δημιουργήθηκε η απορία τι μπορεί να είναι οι φίλοι του Δάσους. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2007, όταν κάποιοι φίλοι μπαίνοντας μέσα στο δάσος μετά από πολλά χρόνια, στο δάσος όπου είχαν μεγαλώσει, αντίκρισαν την εγκατάλειψη και τους κινδύνους που εγκυμονούσαν μέσα σ’ αυτό από τη χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και των υπολειμμάτων αυτών, την ρυπαρότητα και τη μόλυνση, την εύρεση μέχρι και κρεμασμένου ανθρώπου κ.α., τότε συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες βοηθείας της Δημοτικής Αρχής και ενεργοποίηση αυτής η οποία είτε από την έλλειψη προσωπικού, είτε από την έλλειψη ενδιαφέροντος, ή οικονομικών ή άλλων μέσων δεν έπραττε πολλά εις το Αλσύλλιο.

Μπαίνοντας στο site του συλλόγου (http://www.filoitoudasous.gr/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=435) μπορεί κάποιος να διαβάσει για την Πανελλήνια προσκοπική σχολή της Σκαπανικής που λόγω αυτής ολοκληρώθηκαν πολλά έργα μέσα στο αλσύλλιο.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται η μέρα περιβάλλοντος , η Άσκηση ετοιμότητας Σαμαρειτών διασωστών του Ε.Ε.Σ όπως και δράσεις για τον εθελοντισμό

Όλα τα παραπάνω καθιέρωσαν τον σκοπό και το σύνθημα «ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» και «ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» όπου υπερήλικοι περπατούν σ’ αυτό, γυναίκες με τα παιδιά και τα εγγόνια κάνουν βόλτα, γείτονες πίνουν τον καφέ τους και παιδιά παίζουν τρέχουν και φωνάζουν, μαθαίνουν να αγαπούν το δάσος μέσα από το παιχνίδι.

Στις 8 Δεκεμβρίου θα γίνει και δενδροφύτευση στο άλσος Μετεώρων με πρωτοβουλία του συλλόγου σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής. Σίγουρα γνωρίζοντας κάποιος το σύλλογο δεν μπορεί παρά να νοιώσει και αυτός φίλος του δάσους.

Slow Down

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved