ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το σουβλάκι στην δυτική Θεσσαλονίκη λέγεται «Ζυγός»

Το σουβλάκι στην δυτική Θεσσαλονίκη λέγεται «Ζυγός»

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ίσως το πιο γνωστό σουβλάκι στην δυτική πλευρά της πόλης να βρίσκεται στην Λαγκαδά 214 στην Σταυρούπολη. Εκεί βρήκαμε τον κ. Παύλο Προκοπίδη, νωρίς το απόγευμα πριν ανοίξει τις πόρτες το μαγαζί, καθώς από τη στιγμή που θα ανοίξει και μετά τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα και στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ο Παύλος βρίσκεται 25 χρόνια στην δουλειά, αλλά τα τελευταία εφτά χρόνια διατηρεί το μαγαζί στην Σταυρούπολη, όπου και έμενε λίγο παραδίπλα στην οδό Κύπρου. Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από το γνωστό νυχτερινό κέντρο “Ζυγός” από όπου πήρε και το όνομα του. Από τις οκτώ η ώρα το βράδυ όπου ανοίγει τις πόρτες του το μαγαζί μέχρι και τις πέντε – έξι το πρωί όπου κλείνει είναι το πλέον πολυσύχναστο φαγάδικο στις δυτικές συνοικίες.

Μετά από τόσα χρόνια στο μαγαζί ο Παύλος Προκοπίδης έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί όπως το ποιος κατέχει το ρεκόρ στα.... σουβλάκια “Το ρεκόρ στα σουβλάκια κατέχει ο Άκης, ο οποίος κατάφερε εκατό σουβλάκια σε ένα βράδυ, όποιος έχει αμφιβολία μπορεί να του κάνει το τραπέζι, θα του στοιχίσει περίπου εκατόν ογδόντα ευρώ. Κάποια μέρα κάποιος πελάτης έφαγε δέκα πεντάδες σουβλάκια, με ρωτάει στα πόσα είμαστε, πενήντα του απαντώ, ε σταμάτα να μου φέρνεις ήταν η δική του απάντηση!!!!! ” Όσο για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας : “To μυστικό είναι η καλή διάθεση και η όρεξη στο επάγγελμα, αυτό είναι κάτι που κάνει καλά ο ανιψιός μου ο Παναγιώτης Κριτόπουλος, δεν μπορώ να τον αντιγράψω με τίποτα.” και συνεχίζει “Δώδεκα πελάτες μέτρησα μέχρι τώρα να με αντιγράφουν στην δουλειά, πλέον σταμάτησα να μετρώ. Πολλοί μου λένε να κάνω αλυσίδα, franchise, δεν μπορώ μου αρέσει το γνήσιο”. Αυτό που θυμάται και του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση : “Κάποια στιγμή ήρθε να φάει ο Ρόκκος με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Παρήγγειλε σαράντα σουβλάκια. Ήμουν μόνος και μπήκε μέσα και βοηθούσε, ο κόσμος αναρωτιόταν εαν είναι αυτός ή κάποιος που του μοιάζει”. Ο Παύλος μας διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να γράψει ολόκληρο βιβλίο με τις ιστορίες από το μαγαζί, καθίσαμε μαζί λίγο ακόμα, μιλήσαμε για διάφορα πράγματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα, ο χρόνος όμως περνούσε και οι πρώτοι πελάτες έπρεπε να εξυπηρετηθούν, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για κάποια άλλη φορά, και ποιος ξέρει ίσως να πετύχω και τον θρυλικό Άκη σε στοίχημα .... εκατό σουβλάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved