ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Γεύση Ορφανίδου με τους μικρούς αθλητές και αθλήτριές της

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | TaeKwonDo στον Αθλητικό Σύλλογο «Ήφαιστος»

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το εθνικό σπορ της Κορέας έχει τη δική του παράδοση στις δυτικές συνοικίες. Η Γεύση Ορφανίδου, προπονήτρια του Α.Σ. «Ήφαιστος» παρουσιάζει στο pmnews.gr τη φιλοσοφία του Συλλόγου της.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ήφαιστος» στην Άνω Ηλιούπολη μπορεί να γεννήθηκε το 2009 αλλά η ενασχόληση της Γεύσης με το TaeKwonDo κρατά 32 χρόνια. Όλη η αγάπη και η αφοσίωσή της στο άθλημα διοχετεύεται στη διαρκή προσπάθειά της να κάνει τους μικρούς μαθητές της κοινωνούς των τεχνικών και των αρχών του TaeKwonDo.

Τα παιδιά ξεκινούν μαθήματα από τη νηπιακή ηλικία κι έπειτα, ώστε να είναι σε θέση να συνεργάζονται πνευματικά και σωματικά. Ήδη, η καλή δουλειά έχει αρχίσει και φέρνει αποτελέσματα: φέτος, στην κατηγορία των Παίδων ο Σύλλογος βγήκε τρίτος σε γενική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός του «Ήφαιστου» σε διασυλλογικούς αγώνες.

Η Γεύση φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά. Έχοντας υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια, με ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις, παρατηρεί ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το άθλημα μετά τα ολυμπιακά μετάλλια του Μουρούτσου, του Νικολαΐδη και της Μυστακίδου. «Όταν τα παιδιά ασχολούνται με μια πολεμική τέχνη, μαθαίνουν να εκτίθενται σε δύσκολες καταστάσεις από νωρίς και εφοδιάζονται με καλό υλικό για αργότερα. Γίνονται πιο ανεξάρτητα, πιο δουλεμένα», παρατηρεί η Γεύση.

Το 50% της Εθνικής Ομάδας είναι από τη δυτική Θεσσαλονίκη

Οι δυτικές συνοικίες έχουν παράδοση στο άθλημα του TaeKwonDo. Το 50% των αθλητών που συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα κατάγονται από τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη Γεύση.

«Οι περιοχές μας έχουν ακόμα αλάνες. Οι γονείς δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους όσο θα ήθελαν λόγω φόρτου εργασίας και έτσι αυτά γίνονται πιο αυτόνομα, πιο σκληραγωγημένα. Κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται το άθλημα, πείσμα και πάθος για αυτό που κάνεις», συμπληρώνει.

INFO Α.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Αθλητικός Σύλλογος «Ήφαιστος»
Αμύντα 25, Άνω Ηλιούπολη
Τηλ. 6938 633 186
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 15.30 - 22.00
Fb group: Α.Σ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ζαχαροπλαστεία Βασίλης
 
Φροντιστήρια Θεσσαλονίκη Ντόντης
 
Κελλιώτικα Εργόχειρα Μοναχών Αγίου Όρους
Βαπτιστικα Paketovaptisi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοπή πίτας Α.Π.Σ. Εθνικού Μετεώρων

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. Δεκτοί και οι μασκαρεμένοι!

Θάνος Ανεστόπουλος και Κώστας Παρίσης σε ακουστικό live στο «Ελιξίριο» - Κερδίστε διπλή πρόσκληση

Χορηγός επικοινωνίας: pmnews.gr. Κερδίστε μία διπλή πρόσκληση για το live της Παρασκευής…

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΕΙΟ Ο ΤΑΚΗΣ

Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τα μαγαζιά της πόλης μας, να γίνουν γνωστά στους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved