ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Γεύση Ορφανίδου με τους μικρούς αθλητές και αθλήτριές της

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | TaeKwonDo στον Αθλητικό Σύλλογο «Ήφαιστος»

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το εθνικό σπορ της Κορέας έχει τη δική του παράδοση στις δυτικές συνοικίες. Η Γεύση Ορφανίδου, προπονήτρια του Α.Σ. «Ήφαιστος» παρουσιάζει στο pmnews.gr τη φιλοσοφία του Συλλόγου της.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ήφαιστος» στην Άνω Ηλιούπολη μπορεί να γεννήθηκε το 2009 αλλά η ενασχόληση της Γεύσης με το TaeKwonDo κρατά 32 χρόνια. Όλη η αγάπη και η αφοσίωσή της στο άθλημα διοχετεύεται στη διαρκή προσπάθειά της να κάνει τους μικρούς μαθητές της κοινωνούς των τεχνικών και των αρχών του TaeKwonDo.

Τα παιδιά ξεκινούν μαθήματα από τη νηπιακή ηλικία κι έπειτα, ώστε να είναι σε θέση να συνεργάζονται πνευματικά και σωματικά. Ήδη, η καλή δουλειά έχει αρχίσει και φέρνει αποτελέσματα: φέτος, στην κατηγορία των Παίδων ο Σύλλογος βγήκε τρίτος σε γενική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός του «Ήφαιστου» σε διασυλλογικούς αγώνες.

Η Γεύση φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά. Έχοντας υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια, με ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις, παρατηρεί ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το άθλημα μετά τα ολυμπιακά μετάλλια του Μουρούτσου, του Νικολαΐδη και της Μυστακίδου. «Όταν τα παιδιά ασχολούνται με μια πολεμική τέχνη, μαθαίνουν να εκτίθενται σε δύσκολες καταστάσεις από νωρίς και εφοδιάζονται με καλό υλικό για αργότερα. Γίνονται πιο ανεξάρτητα, πιο δουλεμένα», παρατηρεί η Γεύση.

Το 50% της Εθνικής Ομάδας είναι από τη δυτική Θεσσαλονίκη

Οι δυτικές συνοικίες έχουν παράδοση στο άθλημα του TaeKwonDo. Το 50% των αθλητών που συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα κατάγονται από τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη Γεύση.

«Οι περιοχές μας έχουν ακόμα αλάνες. Οι γονείς δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους όσο θα ήθελαν λόγω φόρτου εργασίας και έτσι αυτά γίνονται πιο αυτόνομα, πιο σκληραγωγημένα. Κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται το άθλημα, πείσμα και πάθος για αυτό που κάνεις», συμπληρώνει.

INFO Α.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Αθλητικός Σύλλογος «Ήφαιστος»
Αμύντα 25, Άνω Ηλιούπολη
Τηλ. 6938 633 186
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 15.30 - 22.00
Fb group: Α.Σ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved