ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Νηπιαγωγός… με πτυχίο στο μπαρ

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Της Βίκυς Δέτσικα

Είναι νέα, όμορφη, σπουδαγμένη και πίσω από το μπαρ δημιουργεί γευστικά κοκτέιλ αλλά και πολλά χαμόγελα στους θαμώνες των μαγαζιών όπου εργάζεται. Η Ρόζα Καλούτσικου είναι μία Θεσσαλονικιά με πτυχία και ως μπαργούμαν ξέρει καλά την τέχνη του καφέ και όχι μόνο. Η «Κ» συνάντησε την Ρόζα μέσα στο φυσικό της χώρο, το μπαρ και έμαθε τα μυστικά της δουλειάς της αλλά και τους στόχους της που απέχουν πολύ από το τωρινό της επάγγελμα…

Η νεαρή Ρόζα αρχικά ξεκίνησε με σπουδές Προσχολικής Αγωγής στα ΤΕΙ. Θέλοντας όμως να βγάλει το δικό της χαρτζιλίκι ξεκίνησε να δουλεύει σε καφετέριες περιφερειακά του κέντρου. «Εκεί που δούλεψα αρχικά, δεν μπορούσαν να μου παρέχουν τη σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση. Είχε πέσει στην αντίληψή μου μία σχολή bartending, ήταν οικονομική και αποφάσισα να την παρακολουθήσω για να μάθω πιο σωστά τη δουλειά στο μπαρ», δηλώνει στην «Κ». Παράλληλα λοιπόν με το ΤΕΙ, η Ρόζα απέκτησε το πτυχίο “Bartending- latte art & cocktail art”. Και αφού πήρε και το πτυχίο της στην Προσχολική Αγωγή, το επάγγελμα της μπαργούμαν άρχισε να γίνεται τρόπος ζωής. «Αρχικά ξεκίνησε σαν χαρτζιλίκι αλλά μετά έγινε σταθερή δουλειά λόγω της οικονομικής κατάστασης, καθώς δεν μπορούσα να βρω κάτι στο αντικείμενό μου, πάνω σε αυτό που έχω σπουδάσει», τονίζει η Ρόζα Καλούτσικου.

Μπορεί το μπαρ να είναι αυτό που τη συντηρεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια, αλλά η Ρόζα δεν σταμάτησε ποτέ να «ψάχνεται» γύρω από το αντικείμενο της. Παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την παιδική ψυχολογία. Τώρα αναζητάει ένα μεταπτυχιακό στην ψυχολογία πάνω στην ειδική αγωγή ενώ παράλληλα διαβάζει και για το πτυχίο πληροφορικής ECDL.

«Δεν μπορώ να δουλέψω για 400 ευρώ»

«Δεν θα ήθελα να δουλεύω στο μπαρ στα 30 μου. Μου αρέσει αυτή η δουλειά αλλά όχι όπως όταν ήμουν 19 χρονών», επισημαίνει η Ρόζα Καλούτσικου η οποία θα ήθελε κάποια στιγμή να δουλέψει και ως νηπιαγωγός αλλά μόνο αν αλλάξουν οι μισθοί στην Ελλάδα. «Όπως ήταν τα δεδομένα μέχρι τώρα δεν συνέφερε να δουλεύεις σε σχολείο, με το δικό μου πτυχίο από τα ΤΕΙ. Ήταν πολύ χαμηλός ο μισθός, σχεδόν τα μισά λεφτά από αυτά που βγάζω τώρα ως μπαργούμαν», αναφέρει η νεαρή Ρόζα η οποία αναρωτιέται τι θα γίνει τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση. «Δεν ξέρω τι θα γίνει φέτος, ποια θα είναι τα καινούρια δεδομένα. Λένε ότι θα πάρουμε τα λεφτά που μας αρμόζουν. Πάντα το ψάχνω αλλά δεν θέλω να με εκμεταλλευτούνε, δεν μπορώ να δουλέψω για 400 ευρώ το μήνα. Δεν ζει κανείς με αυτά τα λεφτά», υπογραμμίζει η Ρόζα Καλούτσικου, η οποία αυτή την περίοδο εργάζεται ως μπαργούμαν στο “Beetle Bar”, στη Λεωφόρο Νίκης αλλά και στο café-bar “Q” στην Πολίχνη.

ΠΗΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ http://www.karfitsa.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved