ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Kάλεσμα για ενεργό συμμέτοχη στο «Let's do it greece» στο Άλσος Μετέωρων

Kάλεσμα για ενεργό συμμέτοχη στο «Let's do it greece» στο Άλσος Μετέωρων

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το δασύλλιο των Μετεώρων, όπως και κάθε δάσος, είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα της περιοχής μας. Φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό από τα είδη τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας αποτελώντας ένα μέρος ψυχαγωγίας και ανάπαυσης για όλους.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται καταστροφή του δάσους είτε από ανθρώπινη είτε από φυσική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, κίνδυνοι για το δάσος δεν είναι μόνο η αύξηση της αναπαραγωγής των αγριοκούνελων και η μόλυνση από τους πολίτες αλλά και τα εσωτερικά φυσικά θέματα.

Σημαντικά προβλήματα του δάσους είναι η βαμβακίαση , το έντομο Marchalina hellenica, η κάμπια της πεταλούδας Thaumetopaea pityocampa και η νυχτοπεταλούδα Thaumetopaea pityocampa που προκαλούν σοβαρές καταστροφές. Σύμφωνα με το άρθρο 174 της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στόχος της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής, είναι η εξασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ανεξαρτήτως του εάν πρόκειται για διορθωτικά μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Επομένως είναι αναγκαίο και θεσπισμένο από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το να προστατεύεται και να προωθείται η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς με υγιή και ουσιαστικό τρόπο. Την κίνηση αυτή πρόκειται να αναλάβει η Σύνμπραξη https://www.facebook.com/events/349161385274479/?ref=1&feed_story_type=17 , μιας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα, την Κυριακή 26 Απριλίου στα πλαίσια του Let's Do It στο Άλσος των Μετεώρων!!!

Καλούμε όλους τους πολίτες, τα σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάθε συλλογικό φορέα, να συμμετάσχουν και αυτοί με τη σειρά τους σ’ αυτή την εθελοντική δράση με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής παιδείας των μικρών πολιτών και την ευαισθητοποίηση των μεγαλύτερων.

τηλ επικοινωνίας 6987389330

Η "ΣΥΜΠΡΑΞΗ" https://www.facebook.com/simpraxi ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΑΡΧΙΚΑ 7 ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Γιάννης Κότσιρας Μιρέλα Πάχου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, 21.30

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες, με τραγούδια του που…
Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια στο Ανοικτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη Θεσσαλονίκης)

Οι επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια συνεχίζονται. Η συνθέτης και…
Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών| Δημήτρης Μυστακίδης και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, Παρασκευή 1/9

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,…
«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Γιατρός στο χωριό» από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Θερινό ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Δήμου Παύλου Μελά

Η Γαλλική εμπορική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», είναι η προτελευταία ταινία που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved