ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

Ματθαίος Τσαχουρίδης

Ματθαίος Τσαχουρίδης: Από το Λονδίνο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Έργων Αποκατάστασης & Επανάχρησης Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων, που θα λειτουργεί στο δήμου Παύλου Μελά έως τις 30 Οκτωβρίου, ο γνωστός λυράρης, Ματθαίος Τσαχουρίδης, θα βρεθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά για μία και μοναδική εμφάνιση.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ματθαίος Τσαχουρίδης: Με τη λύρα στο Λονδίνο

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Σε ηλικία 9 ετών, ο μικρός τότε Μακούλης, όπως πολλοί τον αποκαλούν και σήμερα, ξεκίνησε να παίζει την ποντιακή λύρα την οποία έμαθε από τον παππού του, γνωστό λυράρη της περιοχής.Σε ηλικία 12 ετών, κάνει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και ακολουθούν άλλες πέντε.

Τον Μάιο του 1996 κερδίζει το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο παραδοσιακής μουσικής, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αμέσως μετά, η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, παραχωρεί στον Ματθαίο υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό.

Στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ακόμη και σήμερα, ο Ματθαίος είναι πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, έχει στο ενεργητικό του μεταπτυχιακό Masters στην Εθνομουσικολογία και αυτήν την περίοδο είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου (πληροφορίες Μαρτίου 2013), υπό την εποπτεία του Άγγλου εθνομουσικολόγου Professor John Baily. Το θέμα της διατριβής του είναι «Η Ποντιακή Λύρα στη σύγχρονη Ελλάδα».

Η λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη έχει ξεδιπλώσει τους μαγικούς της ήχους σε όλους τους μεγάλους συναυλιακούς χώρους του κόσμου, στο Albert Hall του Λονδίνου, στα στούντιο του BBC, στη Γενεύη, στο Ηρώδειο, στη Πράγα, σε κάθε γωνιά της Γης, σε Ανατολή και Δύση και ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει καμία από τις εμφανίσεις του.

 Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της Μπιενάλε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όψεις νέων φωτογράφων

«Όψεις νέων φωτογράφων» 27-11έως 9-12-2017 στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά

Έκθεση με τον τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων», παρουσιάζει από 27 Νοεμβρίου έως 9…
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 στο Δήμο Παύλου Μελά Το πρόγραμμα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 στο Δήμο Παύλου Μελά Το πρόγραμμα

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού…

6ο Δημοτικό Πολίχνης Μετέωρων | Τα καπάκια που έγιναν αναπηρικά αμαξίδια

Αρχές του καλοκαιριού το 6ο Δημοτικό Πολίχνης ξανά χτύπησε! Με μεγάλη προσπάθεια και…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved