Τοπικά Νέα Παύλου Μελά

Σταυρούπολη Πολίχνη Ευκαρπία

Άγιος Δημήτριος ο Φύλακας του στρατοπέδου Καρατάσιου

Rating:
( 4 Ratings )

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μέσα στο στρατόπεδο Καρατάσιου ο επισκέπτης στην περιήγηση του ή στην βόλτα του, θα συναντήσει ένα μικρό μα πανέμορφο ναό. Ο προστάτης Άγιος και πολιούχος της Θεσσαλονίκης τιμάται από την εκκλησία που είναι μέσα στο στρατόπεδο Καρατάσιου και πανηγυρίζει στις 26 Οκτωβρίου.

Ο ναός ο ποίος ανεγέρθη το 1965 από τον στρατό για τις ανάγκες του στρατοπέδου είναι πετρόχτιστος και μέχρι την αποχώρηση του στρατού εξυπηρετούνταν από ιερείς της Μητροπόλεως ή συνταξιούχους ιερείς τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές, για τον εκκλησιασμό των φαντάρων.

Πέρασε στα χέρια της Μητρόπολης Νεαπόλεως / Σταυρουπόλεως στις 18 Απριλίου του 2006 και λειτουργεί κάθε Κυριακή , Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο όπως φυσικά και στην πανήγυρη του Αγίου στις 26 Οκτωβρίου.

Στον ναό γίνεται αντιστήριξη μετά την διαπίστωση στατικών προβλημάτων του καμπαναριού αλλά και τμήματος του κυρίως ναού.

Στον προαύλιο χώρο μετά από σχετική δενδροφύτευση αλλά και από το μεγάλο μεράκι των ανθρώπων της εκκλησίας, έχει δημιουργηθεί ένας πανέμορφος χώρος που σε συνάρτηση με το πράσινο και τα δένδρα του στρατοπέδου ο επισκέπτης αισθάνεται απομονωμένος από τον θόρυβο και το άγχος της πόλης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού τελούνται μυστήρια γάμου και βαπτίσεων, καθώς η ομορφιά που τον περιβάλει τον έκανε γνωστό ακόμα και στους κατοίκους γειτονικών περιοχών.

Αυτός ο μικρός ναός δίνει την εντύπωση του φύλακα του στρατοπέδου , και ποιος ξέρει ίσως να ναι και έτσι. Σίγουρα πάντως οι πιστοί, οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ομορφιές του ναού , να ξεκουράζονται στην αυλή του , να ανάβουν κερί στον άγιο και καμιά φορά μπορεί να του λένε και τα προβλήματα τους με την ελπίδα ότι όπως ο ίσκιος από τα δένδρα της αυλής τους προσφέρει ανάπαυση και τους παίρνει την όποια σωματική κούραση , ίσως ο Άγιος τους προσφέρει και την ψυχική ανάπαυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταυρούπολη: Αναζητείται αγνοούμενη μητέρα

Φωτιά πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» για τον εντοπισμό μιας…

Συνάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ με τον δήμαρχο του Δήμου Παύλου Μελά

Συνάντηση του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη με το Στέλιο Παππά Πρόεδρο του…

Απίστευτο εύρημα: Η Αφροδίτη του... Μετρό Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, που ήρθε στο φως στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής…

ΟΑΣΘ: Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας

Στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας προχώρησαν σήμερα η διοίκηση του ΟΑΣΘ και…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved