Τοπικά Νέα Παύλου Μελά

Σταυρούπολη Πολίχνη Ευκαρπία

Εφυγέ ο Γιάννης Σαββίδης, ιδρυτής του ιστορικού Σταυρουπόλ

Εφυγέ ο Γιάννης Σαββίδης, ιδρυτής του ιστορικού Σταυρουπόλ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πέρασε στην αιωνιότητα, πριν λίγες μέρες, ο Γιάννης ο Σαββίδης, ιδρυτής (μαζί με τον αδερφό του Κώστα, ο οποίος ήταν ο τεχνικός) του ιστορικού κινηματογράφου της Σταυρούπολης, ΣΙΝΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛ... Πλήρης ημερών, αφού έκλεισε τα 92, ο κυρ Γιάννης δημιούργησε σχολή,με τον θρυλικό κινηματογράφο της οδού Λαγκαδά, τότε οδός Κωνσταντινουπόλεως!

Από το 1955,πάντα με 2 έργα, συνήθως Ινδικά,Τούρκικα, Καράτε,Ελληνικά, με πολύ κλάμα και στεναχώρια τις περισσότερες φορές...Το θερινό ακριβώς από πάνω, ήταν όλα τα λεφτά και περιμέναμε πως και πως να γίνει τον Ιούνιο, η έναρξή του!!
Αξέχαστα θα μείνουν, οι ....αυγοθήκες που ειχε στους τοίχους για ηχομόνωση, το παιδάκι που πουλούσε με το κασελάκι του, αναψυκτικά ,ροξ και σπόρια και φυσικά, τα άδεια μπουκάλια,που τα αφήναμε να κατρακυλήσουν για να κάνουν φασαρία!!
Μεγάλωσα κυριολεκτικά μαζί του, αφού είχαμε την σχολή οδηγών ,ακριβώς δίπλα ....Ακόμα και στην εποχή της παρακμής ,μέσα 80 και μετά,προσπάθησε να τον σώσει ,αλλά μάταια....Ο Δήμος Σταυρούπολης, το καλοκαίρι του 1993 του έδωσε ζωή για μερικά χρόνια,λειτουργώντας τον , ως δημοτικό θερινό κινηματογράφο , αλλά η επέκταση του δρόμου, γκρέμισε το κτίριο, μαζί με τις χιλιάδες αναμνήσεις μας... Καλό Παράδεισο κυρ Γιάννη.

Μιχάλης Φωτιάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατέληξε ο τραυματίας του τροχαίου στη Σταυρούπολη - Συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ.

Κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ο 44χρονος οδηγός…

Γ. Λίλτσης | Τα λάθη για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά βαραίνουν τη σημερινή Διοίκηση

Με αφορμή την ψήφιση εκ νέου της σύμβασης παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Σταυρούπολη | Οι ανατριχιαστικές πτυχές της εκατονταετούς ιστορίας του ΨΝΘ

Από τους σιδερένιους χαλκάδες της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου της Ιπποδρομίου στο…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved