ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ Γ ΜΕΡΟΣ ( ΑΝΤΡΕΣ)

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τελευταία ενότητα  της παρουσίασης η  ομάδα  των  αντρών . Εδω  θα  μας  δώσει  απαντήσεις και  θα  μας  ενημερώσει η  ψυχή  της  ομάδας  .Ένα  άτομο το  οποίο  έχει  έναν  μαγικό  τρόπο  μέσα  από  τις  ανακοινώσεις του  να βγεις  για  προπόνηση ακόμα  και  τις  χειρότερες  μέρες .Επίσης  ήταν αυτός  που  έδινε  ένα  μεγάλο κομμάτι  του  προσωπικού  του  χρόνου ώστε η  ομάδα να  σταθεί  επάξια  δίπλα  σε  άλλες  πολύ  δυναμικότερες ομάδες και  να  έχει  κερδίσει  σεβασμό  και  διακρίσεις  και  δεν  είναι  άλλος  από  τον αθλητή  των  αντρών   Στάθη  Κουτμεριδη.

ΕΡ: Στάθη,η ομάδα των αντρών παρουσίασε φέτος ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο και έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Τι συνετέλεσε σε αυτό;

ΑΠ: Ουσιαστικά τα τελευταία 4-5 χρόνια, η ομάδα παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία και κάθε σεζόν προσπαθούμε να βελτιώνουμε το επίπεδό της, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, το οποίο είναι κι αυτό που φαίνεται άμεσα προς τα έξω όσο και σε οργανωτικό όμως, που είναι εξίσου σημαντικό. Το 2013 τώρα, από πλευράς παρουσίας σε αγώνες και αποτελεσμάτων, όντως ήταν η πρώτη χρονιά που μπορέσαμε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό "άλμα". Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα η ομάδα δεν είχε νίκες (Γενικης Κατάταξης) σε αγώνες δρόμου και φέτος είχαμε πέντε!

ΕΡ : Τι απαιτήσεις υπάρχουν για έναν αθλητή ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την κατηγορία;

ΑΠ: Αυτό εξαρτάται εξολοκλήρου από τους στόχους του κάθε αθλητή! Υπάρχουν νέοι και πολλά υποσχόμενοι αθλητές στην ομάδα οι οποίοι προσεγγίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια και τη βοήθεια των προπονητών τους το προπονητικό τους πρόγραμμα, την διατροφή τους, την αποκατάστασή τους και τους αγώνες που θέτουν ως στόχους μέσα στη χρονιά. Φυσικά, υπάρχουν κι αθλητές που έχουν περισσότερες υποχρεώσεις, οικογενειακές κι επαγγελματικές, κι είναι αναγκασμένοι να προσαρμόσουν την προπόνηση τους γύρω από αυτές. Γι' αυτούς, το να μπορούν να βοηθούν τους αρχηγούς της ομάδας για ένα καλό αποτέλεσμα προσφέρει εξίσου μεγάλη ικανοποίηση, κι αυτό είναι το μοναδικό στην ποδηλασία δρόμου. Η νίκη ενός αθλητή  προέρχεται συνήθως από ομαδική προσπάθεια και καταλήγει πάντα σε ομαδικούς πανηγυρισμούς! Γενικά μιλώντας, δεν είναι απαγορευτικό για έναν φυσιολογικό άνθρωπο που προπονείται τακτικά να συμμετάσχει σε αγώνες κατηγορίας αντρών. Αν θέλει να διακριθεί βέβαια....αυτό είναι άλλη ιστορία!

ΕΡ: Κεφάλαιο χορηγοί: τι στήριξη είχαμε αυτή την χρονιά; Πιστεύεις ότι μπορούμε να προσελκύσουμε κι άλλους;

ΑΠ: Η υποστήριξη της ομάδας από χορηγίες είναι ένα από τα κομμάτια στο οποίο αναφερόμουν προηγουμένως, όταν σου ανέφερα ότι προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια σαν ομάδα κι όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Το 2013 εκτός των άλλων ήταν επίσης η πρώτη χρονιά που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την στήριξη μας χρηματικά αλλά και σε εξοπλισμό από διάφορες εταιρείες. Πρώτη και σημαντικότερη η Ideal Bikes, που παρείχε ποδήλατα βουνού για τα παιδιά της ακαδημίας μας "1000 Dentra Syndicate" καθώς επίσης και ποδήλατο και ανταλλακτικα για την ομάδα των αντρών. Το κατάστημα Podilatorama Bike Store, καλύπτει εδώ και χρόνια το ρουχισμό της ομάδας από την Giordana, όπως επίσης και τη στήριξη σε τεχνικά θέματα ή θέματα συντήρησης. Καινούργιες εταιρείες που βοήθησαν επίσης ήταν η αλυσίδα ταχυφαγείων "Pizza Della Mama" και το γυμναστήριο "TheGym" στο Ωραιόκαστρο, που κάλυψαν χρηματικά μέρος των αναγκών μας. Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε από την εταιρεία που κάλυπτε ενεργειακά τους αγώνες μας μέσω χορηγίας, αλλά ήδη είμαστε σε συζητήσεις με την ZipVit και την Nutrend για να αναλάβουν αυτό το κομμάτι. Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξο να θεωρώ ότι με τον αριθμό και την ποιότητα των αθλητών που έχουμε πλέον, στο τέλος αυτής της χρονιάς θα πρέπει να προσθέσουμε έναν τουλάχιστον σημαντικό χορηγό στη φανέλα μας.

 ΕΡ: Πόσους αθλητές είχαμε φέτος; Θα έχουμε ανακατατάξεις;

ΑΠ: Συνολικά, το σωματείο εξέδωσε 45 δελτία την περασμένη χρονιά, σε όλες τις κατηγορίες. (Αντρες, Masters, Παιδικά). Συγκεκριμένα στην κατηγορία αντρών, με την οποία ασχολούμαι και περισσότερο, είμαστε περίπου 25 αθλητές. Φέτος, είχαμε πολύ σημαντικές μεταγραφικές ενισχύσεις στο πρόσωπο των Αλέξανδρου Βροχίδη και του Δημήτρη Χασαπίδη, αθλητές με ιδιαίτερες διακρίσεις κι οι δύο από το χώρο του MTB κυρίως αλλά που προσβλέπουν σε πολύ δυνατή παρουσία και σε αγώνες δρόμου. Αν τους συνδυάσουμε μάλιστα με εξίσου δυνατούς αθλητές που υπάρχουν ήδη στην ομάδα όπως ο Ιορδανίδης Αλέξανδρος, ο Χρήστος Κηπουρός ή ο Justin Fischer, νομίζω ότι φέτος θα έχουμε αρκετές επιλογές στη στρατηγική μας! Επίσης, κάποιοι αθλητές από την κατηγορία Masters θα επιστρέψουν στην ομάδα των αντρών, κάτι το οποίο είναι κατανοητό ότι επίσης την ενισχύει.

 ΕΡ: Οι αγώνες πως σου φάνηκαν φέτος, από πλευράς οργάνωσης και συμμετοχών. ΑΠ:Το σίγουρο είναι ότι ήταν η χρονιά με τις περισσότερες επιλογές για συμμετοχή σε αγώνα, με 2-3 αγώνες να συμπίπτουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο από τον Φεβρουάριο και μετά. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό, δείχνει ότι υπάρχει πλέον το απαιτούμενο κοινό για να στηρίξει οικονομικά όλες αυτές τις διοργανώσεις. Είναι επίσης αλήθεια βέβαια ότι οι περισσότερες από αυτές κινούνται σε "ερασιτεχνικά" επίπεδα οργάνωσης, κι αυτό είναι φυσικό αφού οι διοργανωτές τους δεν ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό παρά το κάνουν από μεράκι. Γνώμη μου είναι ότι εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, που είναι το βασικότερο, είναι σημαντικό να στηρίζουμε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε με την παρουσία μας, ακόμα και "μικρότερους" ή όχι τόσο άρτια οργανωμένους. Αυτές οι συμμετοχές είναι που θα αποδείξουν ότι υπάρχει κοινό πλέον στην ποδηλασία και θα προσελκύσουν αργότερα και διοργανώσεις υψηλότερων προδιαγραφών. Έχουμε αγώνες που ξεχωρίζουν σταθερά από επίπεδο οργάνωσης και αθλητών, όπως ο "Γύρος Θυσίας". Αλλά τελευταία, γίνονται κι άλλες προσπάθειες....ο Γύρος Ελλάδος ας πούμε, που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί και φέτος. Ή το "Διεθνές Διήμερο" που διοργανώθηκε για 2η χρονιά φέτος στην πόλη μας και προσέλκυσε σημαντικούς αθλητές, τόσο από Ελλάδα όσο και από Βαλκάνια. ΕΡ: Ποια κατα τη γνώμη σου είναι τα σημεία που υστερήσαμε φέτος;

ΑΠ: Η ομάδα των "1000 Δέντρων" προέκυψε και αναπτύχθηκε μέσα από μια διευρυμένη ομάδα φίλων με κοινό την αγάπη για το ποδήλατο, που βγαίναμε αρχικά απλά "βόλτες στο βουνό", χωρίς καμία ανταγωνιστική διάθεση. Κι αυτή η χομπίστικη ας την πούμε διάθεση παραμένει σε μεγάλο βαθμό και κατ' επιθυμία μας, βασική φιλοσοφία και της τωρινής ομάδας, παρόλο που η δυναμική της έχει μεγαλώσει κατά πολύ. Για εμένα, είναι σημαντικό και οι 30 αθλητές της ομάδας να αισθάνονται φιλικά μεταξύ τους και να είναι διατεθειμένοι να "δουλέψουν" για οποιονδήποτε αθλητή αποφασίσουμε να στηρίξουμε κάθε φορά. Αυτό που παρατηρούμε βέβαια τώρα που θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από μια απλή παρουσία στους αγώνες, είναι ότι αυτή η μη ανταγωνιστική μας προσέγγιση, ακόμα και με άλλες ομάδες, κάποιες φορές αποδεικνύεται μειονέκτημα! Δεν σκοπεύουμε βέβαια να το αλλάξουμε αυτό, απλά ίσως χρειαστεί να δουλέψουμε περισσότερο στο κομμάτι της μαχητικότητας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΕΡ: Φέτος η pmnews θα καλύψει ολη την δραστηριότητα της ομάδας. Νομίζεις πως θα εχει ανταπόκριση;

ΑΠ:Η Pmnews μας στήριξη από πέρυσι ήδη, όταν οργανώναμε το τμήμα της παιδικής ακαδημίας και το ότι φέτος θα παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της ομάδας μας δίνει ακόμα ένα παραπάνω κίνητρο να φέρουμε καλά αποτελέσματα! Νομίζω ότι αρχίζει να διαμορφώνεται ένα μεγάλο κοινό που έλκεται έντονα από την ποδηλασία, κι αυτό σημαίνει ότι εκτός του να κάνει ποδήλατο θα θέλει να διαβάσει για το ποδήλατο, την ιστορία του, τους αγώνες, τις ομάδες κι ότι γενικά κινείται γύρω του.

ΕΡ: Τι εύχεσαι για το νέο έτος;

ΑΠ:Υγεία στους αθλητές όλων των ομάδων, για να μπορούμε να συναντιόμαστε τους αγώνες και να το διασκεδάζουμε!

Με  την  ομάδα  των  αντρών κλείνει  η  παρουσίαση  της χιλίων  δέντρων  και  ξεκινά  η  παρουσίαση  των  υπολοίπων  ομάδων  που  θα  δεχτούν  να  φιλοξενηθούν  στην  εφημερίδα  μας  

Για  περισσότερες πληροφορίες και  ενημερώσεις  σχετικά  με  την  ομάδα  των  χιλίων  δέντρων  μπορείτε  να  βρείτε  στη σελίδα  του  facebook  https://www.facebook.com/pages/1000-Dentra-Cycling-Team/270046699706375?ref=profile

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΙΛΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο παρατηρήσεις για τους πίνακες διαιτησίας

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τις δικές του επισημάνσεις…
Kάλεσμα Oλυμπιονικών στον επετειακό 10ο διεθνή μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Kάλεσμα Oλυμπιονικών στον επετειακό 10ο διεθνή μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Τη λάμψη της Βούλας Πατουλίδου θα έχει ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ…

Εθνική Νεανίδων-Κορασίδω | Μαζεύονται στη Σταυρούπολη

Στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης θα πραγματοποιηθεί κοινή προπόνηση για την…
Lefteris Sidiropoulos Overall NAC Mr UNIVERSE 2014 from Greece

O Mr Universe είναι Ελληνας (vid)

Στην κορυφή του κόσμου οδήγησε τη χώρα μας ο Ελληνας bodybuilder Λευτέρης Σιδηρόπουλος…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved