ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Σπίτια 300 ετών στην Κρήτη, σε περιμένουν να τα κατοικήσεις!

Σπίτια 300 ετών στην Κρήτη, σε περιμένουν να τα κατοικήσεις!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

LINK Περισσότερες πληροφορίες www.asprospotamos.gr

Ένα κατάλυμα όπου ο πράσινος τουρισμός γίνεται πραγματικότητα. Ανακαλύψτε μια εναλλακτική μορφή διαμονής, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, σε ένα κατάλυμα όπου ο Πράσινος Τουρισμός γίνεται πραγματικότητα και ιδεολογία. Στον Μακρυγιαλό της Κρήτης θα βρείτε τον ξενώνα «Άσπρος Ποταμός», ένα μικρό χωριό αποτελούμενο από 10 κατοικίες, χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα, που σας προσκαλούν να απολαύσετε το πανέμορφο κρητικό τοπίο και να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης.

Τα πετρόχτιστα σπιτάκια χτίστηκαν πριν από περίπου 300 χρόνια, για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και ανακαινίστηκαν πλήρως για να αποτελέσουν αυτόν τον φιλόξενο και ιδιαίτερο χώρο. Δένουν αρμονικά με το τοπίο, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή και κατάσταση.

Η διακόσμηση είναι απλή και απέριττη. Σοφράδες, παλιές κασέλες, πινακωτές, παλιά υφαντά και μπακίρια διακοσμούν το εσωτερικό των σπιτιών. Πετρόχτιστα κρεβάτια, παραθύρες, βράχοι χτισμένοι μέσα στους τοίχους, οροφές με δοκάρια, καλάμια και χώμα για μόνωση) και χοντρά μεσοδόκια έρχονται να συμπληρώσουνε το σκηνικό.

Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι ενώνει τις οικίες μεταξύ τους. Χοντροί, πετρόχτιστοι τοίχοι διατηρούν τα σπίτια δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.Με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, η λειτουργία του ξενώνα στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το φωτοβολταικό σύστημα του ξενώνα έχει κερδίσει το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για τη χώρα μας. Χάρη σε αυτό το σύστημα λειτουργούν τα φώτα του κήπου, τα φώτα για διάβασμα πάνω από τα διπλά κρεβάτια, το φως στα μπάνια, τα ψυγεία στις κουζίνες των σπιτιών, το ζεστό νερό στα μπάνια.

Ο κύριος φωτισμός των σπιτιών, γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά. Πρίζες στα σπίτια δεν υπάρχουν. Στο χώρο υποδοχής μπορούν οι επισκέπτες μας να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί βιβλιοθήκη, internet και wi-fi. Η χρήση τους είναι δωρεάν.

ΠΗΓΗ: newsbeast


View Larger Map
Ζαχαροπλαστεία Βασίλης
 
Κελλιώτικα Εργόχειρα Μοναχών Αγίου Όρους
Βαπτιστικα Paketovaptisi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νομός Ημαθίας: Χειμωνιάτικες εξορμήσεις γύρω από τη Νάουσα

Θα μπορούσε να είναι ιδανικός προορισμός για σκι και μόνο, καθώς βρίσκεται σε κοντινή…

Alternatrips: Τα μυστικά των ντόπιων

Πάρε ταξιδιωτικές συμβουλές από αυτούς που ξέρουν.
Salonicco - Grecia ενα φιλμάκι της RAI3 για τη Θεσσαλονίκη

Salonicco - Grecia ενα φιλμάκι της RAI3 για τη Θεσσαλονίκη

Το εννιάλεπτο ταξίδι του ιταλικού RAI3 στην Θεσσαλονίκη. Το ιταλικό RAΙ βρέθηκε στην…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved