ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πορτοκάλι Καβουρότρυπες Χαλκιδική

Rating:
( 2 Ratings )

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

LINK TRIP ADVISOR

Περίπου έξι χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχει ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες σε μια ακτογραμμή που είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα καιείναιησυνέχειατης παραλίας Πλατανίτσι.Αυτές οι παραλίες, είναι γνωστές ως Καβουρότρυπες.

Αυτό το χαλαρωτικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς μοιάζει με μια υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, που σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά γαλάζια νερά και τη θέα προς το Άγιο Όρος αποζημιώνει τον επισκέπτη που έχει ταλαιπωρηθεί από τους θάμνους και τα βράχιαμέχρινα βρει αυτές τις παραλίες,που συχνά περιγράφεται ως επίγειος παράδεισος.Η έλλειψη οποιασδήποτε μορφής οργάνωσης δίνει τη δυνατότητα και τη χαρά στον επισκέπτη να δημιουργήσει τηνπροσωπικήτου «φωλιά» ανάμεσα στα βράχια.

Πορτοκάλι η μεγαλύτερη παραλία στις Καβουρότρυπες

Για να βρείτε το Πορτοκάλι (ημεγαλύτερηπαραλία στις Καβουρότρυπες) θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας ανατολικά και να διασχίσετε ένα πολύ δύσκολο χωματόδρομο για περίπου 350 μέτρα μέχρι την ακτή. Δεν υπάρχει καμία πινακίδα, γι’αυτό ενώ είστε πάνω στον κεντρικό δρόμο δώστε προσοχή στην επιγραφή «Beach Bar Orange».

Υπάρχει μια ομάδα από μικρές παραλίες που συνεχίζουν από την παραλία Πορτοκάλι στα νότιακαι στα βόρεια.Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να πλησιάσετε αυτές τις παραλίες μέσα από την έντονη βλάστηση. Δεν υπάρχει απολύτως καμία οργάνωση και πολλοί κατασκηνωτές στήνουν παράνομα, σκηνές μέσα στα δέντρα και στους βράχους.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες εξόδοι, πριν και μετά, για να βρειτε τις Καβουρότρυπες, αλλά δώστε προσοχή στους χωματόδρομους που είναι πολύ απότομοι. Υπάρχουν πεύκα που σχεδόν φθάνουν μέχρι το νερό, και στους γκρίζους βράχους του όρμου θα θαυμάσετε τη γοργόνα που είναι σκαλισμένη πάνω τους (καλλιτέχνης είναι ο κ.Καρυπίδης Διονύσιος).Υπέροχα πράσινα και γαλάζια νερά και γλυπτά που είναι λαξευμένα στους βράχους κοσμούν τις ακτές αυτές. Η μόνη σχετικά οργανωμένη παραλία είναι αυτή του «Πορτοκάλι», ενώ οι άλλες είναι απομονωμένες και έρημες.Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επισκεφτείτε αυτές τις παραλίες με τα πόδια από την ακτή, αλλά δώστε μεγάλη προσοχή στους θάμνους και τα βράχια, επειδή τα περάσματα είναι τραχιά και μερικές φορές επικίνδυνα.Πρόκειται για μικρούς όρμους που θα μπορούσατε να έχετε μόνο για τον εαυτό σας,εκτόςαπό την υψηλή περίοδο που έχειπολλούςεπισκέπτες.

ΧΑΡΤΗΣ Πορτοκάλι Καβουρότρυπες Χαλκιδική

ΠΗΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ www.sarti-chalkidiki.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές σε τροπικούς παραδείσους-προσοχή στα τροπικά νοσήματα λένε οι λοιμωξιολόγοι

Διακοπές σε τροπικούς παραδείσους-προσοχή στα τροπικά νοσήματα λένε οι λοιμωξιολόγοι

Την προσοχή, όσων προγραμματίζουν διακοπές η ταξίδια σε τροπικούς παραδείσους Πάσχα και…
Αφιέρωμα του τουρκικού Bloomberg στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Αφιέρωμα του τουρκικού Bloomberg στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Τηλεοπτικό συνεργείο του γνωστού καναλιού Bloomberg ήρθε πριν λίγο χρονικό διάστημα στη…
Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες!

Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες!

Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες! Κάθε φορά…
Έθιμα των Φώτων (Θεοφανείων)

Έθιμα των Φώτων (Θεοφανείων)

Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved