ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Γνωρίστε τα υπέροχα τοπία της ορεινής Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Γνωρίστε τα υπέροχα τοπία της ορεινής Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Rating:
( 0 Rating )

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων ξεπροβάλλει η θέα των τριών χερσονήσων, αλλά και του Αιγαίου. Τα πυκνά φυλλώματα των δέντρων – πράσινα, χρυσοκίτρινα καιγκρίζα – δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Παραδοσιακές ταβέρνες μέσα στο δάσος και στα χωριά προσφέρουν κυνήγι και άλλα πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Διάσπαρτα μικρά εκκλησάκια σε όλη τη διαδρομή. Αναρίθμητα τα πανηγύρια και οι τοπικές γιορτές. Εξαιρετικά ντόπια προϊόντα και λιχουδιές που ετοιμάζουν οι συνεταιρισμοί των γυναικών, αλλά και οι κάτοικοι μεμονωμένα, είναι διαθέσιμα στον επισκέπτη...

ορεινή χαλκιδική

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους στα Αρχαία Στάγιρα, τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, αλλά και τους ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας οικισμούς της Αρναίας και του Ταξιάρχη και των άλλων χωριών αποτελούν μια ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση για χειμερινές διακοπές.

δάσος του Χολομώντα

Το πλούσιο δάσος του Χολομώντα, στις επαρχίες Αρναίας και Πολυγύρου, είναι συνήθως χιονισμένο το χειμώνα και προσφέρεται για αξέχαστες περιηγήσεις. Πεύκα, έλατα, δρύες και οξιές εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές, ενώ άφθονα είναι τα ρυάκια και οι πηγές. Ο αέρας είναι τόσο καθαρός, που σου κόβει την αναπνοή. Η βιοποικιλότητα του δάσους ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού θηραμάτων και άγριων ζώων αλλά και πουλιών. Μάλιστα το κυνήγι λαγού και αγριόχοιρου είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στην περιοχή.

Βράσταμα

Βράσταμα Χαλκιδική

Βράσταμα Ορεινή Χαλκιδική

Τα Βράσταμα είναι ένα χωριό της Χαλκιδικής που δεν το ξέραμε και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Γραφικό, ήσυχο και φιλόξενο για τον επισκέπτη. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια τους με τα παραδοσιακά κτίσματα απαράμιλλης ομορφιάς. Εντύπωση θα σας κάνει και αξίζει να επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο λόφο στην άκρη του χωριού με τον πανέμορφο περίβολο. Επίσης δοκιμάστε ένα ποτό το «κούμαρο» (είδος τσίπουρου) τοπικής παραγωγής.

Άγιος Πρόδρομος

Άγιος Πρόδρομος Ορεινή Χαλκιδική

Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδική

Λίγα μέτρα κάνοντας μια μικρή παράκαμψη βρισκόμαστε στον πιο γνωστό ίσως δρόμο της Χαλκιδικής όσον αφορά το καλύτερο σουβλάκι. Μπορεί να χαθείτε μέσα σ' ένα σύννεφο από καπνό και μυρωδιές απ' τις γραφικές ταβέρνες που χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια τον Άγιο Πρόδρομο. Δύσκολο να αντισταθεί ο περαστικός στον πειρασμό να κάνει μια στάση για να δοκιμάσει τις λιχουδιές πριν συνεχίζει το ταξίδι του είτε πηγαίνοντας είτε γυρνώντας απ' τη Χαλκιδική. Μια βόλτα μέσα στο χωριό ή δίπλα στο καταπράσινο από πλατάνια ποτάμι σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη!

Γαλάτιστα

Γαλάτιστα Χαλκιδική

Γαλάτιστα Ορεινή Χαλκιδική

Απ' τα πρώτα χωριά της Χαλκιδικής που συναντάμε στον δρόμο του Πολυγύρου από Θεσσαλονίκη είναι η Γαλάτιστα. Στις πλαγιές του Χολομώντα με αμφιθεατρική θέα μας κοιτάει την ώρα που την προσπερνάμε με το αυτοκίνητο. Αξίζει όμως να κάνουμε τον κόπο να την επισκεφτούμε για να συναντήσουμε τους πραγματικά ήρεμους ρυθμούς της, τους χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους της, το βυζαντινό πύργο που αποτελούσε φρούριο αλλά και παρατηρητήριο, τη μικρή αλλά πολύ όμορφη πλατεία με το δημαρχείο, τις εκκλησίες αλλά και τα γραφικά σοκάκια της.

Μεταγγίτσι

Μεταγγίτσι Χαλκιδική

Μεταγγίτσι Ορεινή Χαλκιδική

Στην κατηφόρα προς τη θάλασσα συναντάμε περίπου ένα χιλιόμετρο απ' τον κεντρικό δρόμο το Μεταγγίτσι. Ένα χωριό της Χαλκιδικής με αργούς και ήσυχους ρυθμούς, καθαρές τακτοποιημένες αυλές και σε απόσταση πολύ κοντινή απ' τη θάλασσα με ωραία ακτή λίγα χιλιόμετρα απ' το χωριό και θέα προς τον κόλπο του Αγίου όρους με το Άθως και τη Σιθωνία να καταλαμβάνουν θέση στο τοπίο στο βάθος του ορίζοντα που εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.

Παλαιόκαστρο

Παλαιόκαστρο Χαλκιδική

Παλαιόκαστρο Χαλκιδική

Το Παλαιόκαστρο είναι ένα μικρό χωριό πάνω στο δρόμο με εκκλησία σε δεσπόζουσα θέση. Και τα μικρά χωριά της Χαλκιδικής είναι πανέμορφα.

Πολύγυρος

Πολύγυρος Χαλκιδικής

Πολύγυρος Χαλκιδική

Ο Πολύγυρος η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής σας καλοδέχεται με τη νέα και την παλιά πόλη να αναμιγνύονται σε «απόσταση ασφαλείας» απ' την θάλασσα στις πλαγιές του Χολομώντα. Με αρκετά πλούσια δραστηριότητα, με εκδηλώσεις που τραβάνε τα βλέμματα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως για παράδειγμα το πολύ γνωστό πλέον καρναβάλι που λαμβάνει χώρα στον πεζόδρομο διασχίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και με τη νεολαία να δίνει βροντερό παρόν σ' αυτό, διασκέδαση και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του.

Ταξιάρχης

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Ταξιάρχης Χαλκιδική

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Μέσα στο πυκνό δάσος του Χολομώντα συναντάμε ένα ορεινό χωριό με πλούσια φύση, έλατα, καταπληκτική θέα, όμορφους ξενώνες, νόστιμη κουζίνα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για όλο το χρόνο. Δεν είναι άλλο από τον Ταξιάρχη. Πήρε το όνομά του απ' τον προστάτη άγιο του Αρχάγγελο Μιχαήλ. Οι φιλόξενοι κάτοικοί του θα σας υποδεχτούν με αληθινό χαμόγελο και θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας με τη φιλοξενία τους.

Βάβδος

Βάβδος Χαλκιδικής

Βάβδος Χαλκιδικής

Ο Βάβδος είναι ένα γραφικό χωριό της κεντρικής Χαλκιδικής, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του όρους Βίλκα. Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή για τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα μεταλλεία λευκόλιθου. Στα πλακόστρωτα σοκάκια του με τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια μπορείτε να απολαύσετε τον περίπατό σας, ενώ φτάνοντας στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζουσα θέση έχει ένας τεράστιος πλάτανος, ο οποίος έχει κηρυχθεί διατηρητέο φυσικό μνημείο. Η θέα από την πλατεία θα σας συναρπάσει αφού μπροστά σας απλώνονται οι πεδινές εκτάσεις της κεντρικής Χαλκιδικής ενώ στο βάθος του ορίζοντα βρίσκετε ο κόλπος της Κασσάνδρας. Τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι η εκκλησία της Παναγίας με το πετρόκτιστο καμπαναριό καθώς και το λαογραφικό μουσείο που στεγάζετε στο ισόγειο του παραδοσιακού κτιρίου όπου βρίσκεται και το Δημοτικό σχολείο.

Αρναία

Αρναία Χαλκιδικής

Αρναία Χαλκιδικής

Αρναία Χαλκιδικής

Η Αρναία, χτισμένη στους πρόποδες του όρους του Χολομώντα στα 600 μέτρα, είναι ένας από τους πιο όμορφους οικισμούς της ορεινής Χαλκιδικής. Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, διατηρώντας ακόμη και σήμερα δείγματα της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η Αρναία είναι ένα όμορφο χωριό γεμάτο με παλιά αρχοντικά σπίτια και γραφικά σοκάκια, ιδανικά για περίπατο, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα από το μεγάλο πλάτανο που μέσα του κυλά τρεχούμενο νερό, βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα. Πολλά τα παραδοσιακά κτίρια στον οικισμό, με μοναδικό στο είδος του το κτίριο όπου στεγάζεται το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο, καθώς και το Παλιό Σχολείο που αποτελεί δείγμα της εξαιρετικής τεχνικής χτισίματος των ντόπιων.

ΠΗΓΗ agapo-thessaloniki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές σε τροπικούς παραδείσους-προσοχή στα τροπικά νοσήματα λένε οι λοιμωξιολόγοι

Διακοπές σε τροπικούς παραδείσους-προσοχή στα τροπικά νοσήματα λένε οι λοιμωξιολόγοι

Την προσοχή, όσων προγραμματίζουν διακοπές η ταξίδια σε τροπικούς παραδείσους Πάσχα και…
Αφιέρωμα του τουρκικού Bloomberg στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Αφιέρωμα του τουρκικού Bloomberg στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Τηλεοπτικό συνεργείο του γνωστού καναλιού Bloomberg ήρθε πριν λίγο χρονικό διάστημα στη…
Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες!

Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες!

Τα δέκα πράγματά που… λατρεύεις να μισείς στις low cost αεροπορικές εταιρείες! Κάθε φορά…
Έθιμα των Φώτων (Θεοφανείων)

Έθιμα των Φώτων (Θεοφανείων)

Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved