ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Γάλλοι και Ιταλοί συμμαχούν αλλά φοβούνται τους Γερμανούς

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα με τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, και με τις ''πλάτες'' του Μπαρόζο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ώθηση της ανάπτυξης χωρίς όμως να έρθουν σε σύγκρουση με τη κυβέρνηση της Μέρκελ.

Toν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο συναντά σε λίγο ο νέος ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ολοκληρώνοντας την πρώτη του περιοδεία σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών. Χθες βράδυ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκoύ συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Ο Ρομπέι διαβεβαίωσε τον ιταλό συνομιλητή του ότι μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της ΕΕ.
«Η ΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της Ιταλίας στην πορεία υλοποίησης του κοινού μας στόχου που είναι η αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης και η δημιουργία ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου μετά τη συνάντηση. Για να προσθέσει με έμφαση ότι σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει «χρήση των υφιστάμενων ορίων ευελιξίας, όπου όμως οι υγιείς προϋπολογισμοί θα είναι ο κύριος στόχος».
Από την πλευρά του ο ιταλός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Χέρμαν βαν Ρομπέι για τα σημαντικά σημεία του οικονομικού του προγράμματος και τα μέτρα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ίσες αποστάσεις από Μέρκελ και Ολάντ θέλει να κρατήσει ο ιταλός πρωθυπουργός


Νωρίτερα στο Παρίσι ο Ενρίκο Λέτα και ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ συμφώνησαν να αφιερώσουν τη ίδια αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη της Ευρώπης όση και με τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας χωρίς να έρθουν σε αντίθεση με το Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες, που η συνάντησή τους διήρκησε περισσότερο από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσαν ότι θα θέσουν το θέμα της ανάπτυξης στο επίκεντρο του συμβουλίου κορυφής του Ιουνίου και θα ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την τραπεζική ένωση, για την οποία η Γερμανία παρά την καταρχήν συμφωνία της, φαίνεται να φρενάρει.

Ο Ενρίκο Λέτα διέψευσε ότι θέλει να δημιουργήσει με το Παρίσι ιταλογαλλικό άξονα εναντίον του Βερολίνου. Σε ότι αφορά τις τελευταίες εντάσεις με τη Γερμανία, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία πρέπει να συνεργάζονται «ανεξαρτήτως συγκυριών, προσωπικοτήτων που βρίσκονται στη κυβέρνηση και ευαισθησιών»

πηγη newsit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved