ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Μήνυμα Βάιντμαν στη Γαλλία για τη μείωση του ελλείμματος

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Να πάρει στα σοβαρά τους κανόνες μείωσης του ελλείματος , ακόμη κι αν είναι πάνω από το στόχο, κάλεσε τη Γαλλία ο πρόεδρος της Bundesbank, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή.

Ο Βάιντμαν ανέφερε σε γερμανική εφημερίδα ότι η αξιοπιστία των νέων κανόνων της ζώνης του ευρώ θα δέχονταν μεγάλο πλήγμα εάν η ευελιξία τους έφτανε στα όρια από την αρχή.

«Οι οικονομικές εξελίξεις σε ορισμένες χώρες είναι όντως ασθενέστερες σε σχέση με άλλες και οι ευρωπαϊκοί κανόνες προσφέρουν, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, ένα ορισμένο βαθμό ευελιξίας», είπε ο Γουίντμαν όταν ερωτήθηκε εάν η κατάσταση στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία θα πάρει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο προκειμένου να εκπληρωθούν τα κριτήρια σταθερότητας.

«Η Γαλλία, όπως επίσης και η Γερμανία, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη στην ευρωζώνη και πρέπει να πάρουν σοβαρά τους νέους κανόνες μείωσης του ελλείμματος που τέθηκαν το περασμένο έτος, για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού», είπε ο Βάιντμαν. Επισήμανε επίσης ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας είναι «πολύ πάνω από το 3 τοις εκατό. Η αξιοπιστία των νέων κανόνων, σίγουρα δεν θα ενισχυθεί εάν εξαντληθεί και χρησιμοποιηθεί το ανώτατο όριο της ευελιξίας, σχεδόν από την αρχή», δήλωσε ο Γουίντμαν σε τοπική εφημερίδα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την προσδοκίες να αυξηθούν με τη λογική ότι η νομισματική πολιτική θα καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δώσει στη Γαλλία δύο παραπάνω χρόνια ώστε να μειώσει το έλλειμμα του ΑΕΠ κάτω από το 3% εξαιτίας της κακής οικονομικής προοπτικής της χώρας.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Γουλφγκανγκ Σόιμπλε, επαίνεσε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Γαλλίας και δήλωσε ότι η απόφαση να δοθούν στη Γαλλία δύο παραπάνω χρόνια προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της είναι «αποδεκτή», ανέφερε τοπική εφημερίδα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος σε σχέση με άλλες», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η οικονομική δομή της Γαλλίας είναι διαφορετική από άλλες χώρες όπως της Γερμανίας.

πηγη ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved