ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Πνίγηκε η Πράγα - Εκλεισε η ιστορική Γέφυρα του Καρόλου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τσεχία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκαν επικίνδυνα τα επίπεδα των υδάτων, αναγκάζοντας τις Αρχές να ανοίξουν κάποια από τα φράγματα στα νότια της χώρας.

Στην Πράγα τοποθετήθηκαν ψηλότερα μεταλλικά φράγματα προκειμένου να εμποδιστούν τα νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Μολδάβα.

Η στάθμη των πλημμυρισμένων υδάτων αναμένεται να ανέβει σήμερα, σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες έχουν συστήσει σε 3.000 περίπου ανθρώπους στα δυτικά της χώρας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το πρωί της Δευτέρας η στάθμη του Μολδάβα στο ιστορικό κέντρο της Πράγας ανέβαινε κατά 2.800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, δέκα φορές δηλαδή γρηγορότερα από το κανονικό.

Για λόγους ασφαλείας έκλεισε το μετρό της πόλης, ενώ τοποθετήθηκαν μεταλλικά παραπετάσματα και σάκκοι με άμμο κατά μήκος της όχθης του ποταμού.

Παράλληλα η Γέφυρα του Καρόλου, που σε κανονικές συνθήκες γεμίζει τουρίστες, έκλεισε και οι τίγρεις του ζωολογικού κήπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πνίγηκε η Πράγα - Εκλεισε η ιστορική Γέφυρα του Καρόλου

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οι κάτοικοι της Πράγας πίστευαν ότι τα χειρότερα είχαν περάσει, σύμφωνα με αναφορές στο BBC. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Πετρ Νέκας ανακοίνωσε ότι το σύστημα των εννέα φραγμάτων του Μολδάβα είχε γεμίσει επικίνδυνα και υπάρχει ανάγκη να περιοριστεί η πίεση.

Στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) κάποια από τα φράγματα άνοιξαν.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μολδάβας «φουσκώνει» πάλι σήμερα και η κατάσταση επιδεινώνεται από κάποιους πλημμρισμένους παραποτάμους.

Πυροσβέστες και στρατιώτες βρίσκονται σε επιφυλακή για να διαχειριστουν την κατάσταση με τα νερά του Μολδάβα, τα οποία έχουν υπερχειλίσει τις όχθες σε διάφορα μέρη.

Στην νότια Πράγα τα επίπεδα του Έλβα ανεβαίνουν στα ίδια με εκείνα του 2002, την τελευταία φορά που η Ευρώπη είχε βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιες πλημμύρες που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους στην Τσεχία και με το κόστος των ζημιών να εκτιμάται στα 20 δισ. ευρώ.

Από τις φετινές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι στην Τσεχία και δύο στην Αυστρία, η οποία βρίσκεται και αυτή στο έλεος της κακοκαιρίας, όπως επίσης και η Γερμανία.

πηγη ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved