ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ο Γκρούεφσκι βλέπει παντού εχθρούς

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ευθύνες στη διεθνή κοινότητα, τις μεγάλες δυνάμεις, την Ελλάδα, την αντιπολίτευση, την οικονομική κρίση κ.α. επιρρίπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ παραμένει εκτός ΝΑΤΟ και για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να αποσπάσει από την ΕΕ απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σε πραγματικά δύσκολη θέση, ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντνέβνικ, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι υπάρχει πίεση στη χώρα του για το θέμα της ονομασίας, αλλά αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την οποιαδήποτε δική του ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΓΔΜ.

Απροθυμία
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις έχουν τέτοια διάθεση, όπως παραδέχτηκε, ενώ ευχαρίστησε άλλες χώρες που προσπαθούν «να βοηθήσουν και να κρατήσουν το ζήτημα στην επικαιρότητα?».

Στις αιτίες για το αδιέξοδο στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ ο κ. Γκρούεφσκι καταγράφει την ισχυρή ελληνική Διασπορά, την ενασχόληση των μεγάλων δυνάμεων με τα δικά τους ή τα διεθνή προβλήματα και συγκρούσεις, την απροθυμία των εταίρων για διεύρυνση της ΕΕ, και ανακαλύπτει και τον εσωτερικό εχθρό, δηλώνοντας ότι ευθύνεται η έλλειψη εσωτερικής ενότητας και από το γεγονός ότι η αντιπολίτευση υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις!

Εντελώς αμετανόητος και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Γκρούεφσκι έστειλε το μήνυμα ότι «το μόνο που δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει είναι η... μακεδονική ψυχή».

πηγή www.ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάλος επικρατεί ακόμα γύρω από τις αποκαλύψεις του πράκτορα της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν

Ζητούν να πέσει φως στο «Πρίσμα»

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν αποστάσεις από την παρουσίασή τους ως…

Guardian: Εκρηκτική η κατάσταση στην Αθήνα, απειλείται η εύθραυστη κυβέρνηση

Εκρηκτική είναι η εικόνα που περιγράφει από την Αθήνα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» με…

Αλλοιώνουν οι Αλβανοί την πληθυσμιακή σύνθεση της Β. Ηπείρου

Με τη σχεδιαζόμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία, αλλοιώνεται πλήρως η…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved