ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ελληνικό γιαούρτι σε σχολεία των ΗΠΑ

Ελληνικό γιαούρτι σε σχολεία των ΗΠΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τα Αμερικανικά σχολεία. Πιλοτικό πρόγραμμα Ομπάμα για υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών

Από αυτό το φθινόπωρο το ελληνικό γιαούρτι εισάγεται δυναμικά στα αμερικανικά σχολεία. Η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, συνολικά τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ συμμετέχουν στο πολιτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ανέλαβε να προσθέσει το ελληνικό γιαούρτι στα εστιατόρια των σχολείων τους.

Στο πρόγραμμα λαμβάνει μέρος η Νέα Υόρκη, η Αριζόνα, το Αϊντάχο και το Τενεσί και εάν είναι επιτυχές, τότε πιθανότατα το ελληνικό γιαούρτι να παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξετάσει την αποδοτικότητα του κόστους του ελληνικού γιαουρτιού μέσα στα σχολεία και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας θα το αξιολογήσει μέσα στο Δεκέμβριο του 2013. Η προσδοκία είναι πως το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική πρόταση στο κρέας.

"Είμαι υπερήφανος που αυτό το πρόγραμμα έφτασε σε στάδιο εφαρμογής, γιατί ωφελεί ιδιαίτερα τη βιομηχανία γαλακτοκομικών της Νέας Υόρκης και βελτιώνει την υγεία των παιδιών μας", δήλωσε ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνας «ήρωας» σώζει ζωές σε πολύνεκρη πυρκαγιά στη Γερμανία

Οκτώ άνθρωποι -επτά παιδιά και η μητέρα τους- έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά στην…
Σκεπασμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία και εν μέσω χειροκροτημάτων εισήλθε εντός του ναού Της Του Θεού Σοφίας

Το ύστατο χαίρε στον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη

Οδυρμός στον αποχαιρετισμό στον Γλαύκο Κληρίδη Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ιερό ναό…
Default Image

Αφιέρωμα του BBC World για την Ελλάδα - Η Προεδρική Φρουρά σε παγκόσμιο δίκτυο

Η καλύτερη προβολή για την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης είναι το τρίλεπτο αφιέρωμα του…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved