ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιβάν Σαββιδη

Πώς αντέδρασε ο Σαββίδης στην «επίθεση» Πούτιν για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Στις 22 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Ροστόφ της Ρωσίας, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώπιον πολλών ομοσπονδιακών υπουργών, τοπικών αρχόντων κι επιχειρηματιών, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, όταν ανακάλυψε την επενδυτική κίνηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα… Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι φίλη χώρα μας, αλλά δεν παύει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Γιατί ένας Ρώσος επενδυτής να επιλέγει την Ελλάδα για να επενδύσει κι όχι το Ροστόφ;».

Ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης έκανε σαν να μην κατάλαβε όλα όσα είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δηλώσεις του Ρώσου Πρόεδρου στοχοποιούσαν τις επενδυτικές κινήσεις του επιχειρηματία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτές, ο Ρώσος Πρόεδρος έψεξε όσους επιχειρηματίες αποφασίζουν να επενδύσουν στην «προβληματική» Ελλάδα κι όχι εντός της «υγιούς» ρωσικής περιφέρειας. Ένας από αυτούς είναι και ο Σαββίδης, τον οποίο ο Πούτιν φωτογράφισε, χωρίς, βέβαια, να προβεί σε κάποια ονομαστική αναφορά.

Ο ίδιος ο Σαββίδης σύμφωνα με την Δημοκρατία, που έδειξε να ενοχλείται από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, απέφυγε να πραγματοποιήσει σχετικές δηλώσεις, αφήνοντας αυτή τη δουλειά σε άτομα του κύκλου του.

Ωστόσο, άτομα που ανήκουν στο στενό κύκλο του Σαββίδη, ισχυρίζονται πως δεν υφίσταται κάποια προσωπική διαμάχη μεταξύ εκείνου και του Πούτιν. Το θέμα, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Έλληνα επιχειρηματία. Για την ιστορία, η έμμεση αναφορά του Πούτιν στο Σαββίδη έγινε αντιληπτή από τους πάντες. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να επιμένουν πως ο Πούτιν είχε στο μυαλό του τον περιφερειάρχη του Ροστόφ, τον οποίο κι επιθυμούσε να επιπλήξει, επειδή δε διαμόρφωσε το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον στην περιοχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια επενδυτικών κεφαλαίων προς όφελος και κάποιων οικονομικά αδύναμων χωρών (π.χ Ελλάδα).

Τέλος, στις δηλώσεις τους τα άτομα του κύκλου του Σαββίδη ισχυρίστηκαν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών εξακολουθούν να είναι ικανοποιητικά καλές. Προς στήριξη αυτής της δήλωσης επικαλέστηκαν τις συχνές προσκλήσεις που δέχεται ο επιχειρηματίας στις εκδηλώσεις του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ arouraios.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved