ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Οριακά «νικητή» τον Πεερ Στάινμπρουκ ανέδειξε το πρώτο και μοναδικό γερμανικό ντιμπέιτ, σύμφωνα με τις κρίσεις του γερμανικού Τύπου αλλά και σχετικής δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την ολοκληρωσή του.

Διεπόμενη από την κλασική γερμανική αυστηρότητα, στους κανόνες και την τήρησή τους, η αναμέτρηση διήρκεσε 90 λεπτά.

Και στα 15 από αυτά, η συζήτηση περιεστράφη αποκλειστικά γύρω από την Ελλάδα.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε πιθανό το 3ο πακέτο στήριξης, ενώ για να ικανοποιήσει την εσωτερική κριτική, δεσμεύθηκε με έμφαση ότι θα συνεχίσει να πιέζει την Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Πεερ Στάινμπρουκ αντιπρότεινε, ουσιαστικά, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.

Την αναμέτρηση -που είχε χαρακτηρισθεί ως το τελευταίο χαρτί του Στάινμπρουκ, μήπως και αναστρέψει την όχι χωρίς γκάφες και ατυχίες προεκλογική του καμπάνια, παρακολούθησαν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Με τον αναμενόμενο δυναμισμό του «διεκδικητή» έναντι της «ήρεμης δύναμης» που επιχείρησε -και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε- να αποπνεύσει η αντίπαλός του, ο Στάινμπρουκ κέρδισε μεν οριακά τις εντυπώσεις, δίχως ωστόσο να διαμορφώσει συνθήκες ολικής ανατροπής ενόψει της αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου.

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

Ντυμένοι αμφότεροι στα σκούρα, οι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν με επιμονή αλλά ευπρέπεια. Συχνά η Μέρκελ μιλούσε απευθείας στον αντίπαλό της, ενώ ο Πέερ Στάινμπρουκ ξεκίνησε μάλλον αμήχανα κοιτώντας το πάνελ των τεσσάρων δημοσιογράφων.

Για ελληνικό ζήτημα και ερωτηθείσα εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα, η Αγκελα Μέρκελ, παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά απάντησε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει και μία τρίτη δέσμη μέτρων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί προβλέψει πόσο μεγάλο θα είναι. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Ως Καγκελάριος θα πρέπει να φροντίσω για αυτό: ότι θα διατηρηθούν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις».

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

«Δεν πρέπει να δείξουμε λάθος αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την αρχή παροχές για αντιπαροχές, αλληλεγγύη για υπευθυνότητα», συνέχισε η καγκελάριος.

Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η Ελλάδα εισήχθη στην ευρωζώνη χωρίς να έχει ινκανοποιήσει τους σχετικούς όρους και ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είχε ουσιαστικά παγώσει υπό την ηγεσία των προκατόχων της, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Σρέντερ.

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

«Η χώρα (σσ: Η Ελλάδα) δεν είχε μόνο σημαντικά οικονομικά ελλείμματα, αλλά και το σύνολο της δομής του κράτους της δεν ανταποκρινόταν σε ό,τι σήμερα απαιτείται για ένα μέλος της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Πέερ Στάινμπρουκ τόνισε ότι «η δήλωση περί 3ου πακέτου συνιστά ομολογία ότι η στηριζόμενη στην Γερμανία στρατηγική εξόδου από την κρίση, απέτυχε. «Αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, κίνητρα για ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων», είπε ο Στάινμπρουκ εισηγούμενος ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος τήρησε επιθετική στάση ως προς τον τρόπο που η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ χειρίστηκε την κρίση, ενώ τόνισε ότι θέλει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να ανακτήσει την «ορμητικότητά» της.

«Κανείς δεν μπροούσε να φανταστεί το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα, ωστόσο εμείς θα είχαμε ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης», σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέος της,ο κ.Στάινμπρουκ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «το εύχεται τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Γερμανούς».

Χρυσή ισοπαλία για τη Μέρκελ στο (ελληνο)γερμανικό ντιμπέιτ

«Δεν πρέπει μόνο να κρατάμε το ρόπαλο της εξυγίανσης. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν και πάλι δύναμη τα φτερά της. Όχι αποκλειστικά προγράμματα εξυγίανσης. Και η Γερμανία βοηθήθηκε -θυμίζω το Σχέδιο Μάρσαλ- και οι εταίροι μας βοήθησαν και χάρηκαν για την γερμανική επανένωση, άρα, από ευρωπαϊκή πολιτική υπευθυνότητα, πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες».

Αναφερόμενος δε, στο σύνολο των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να ανοικοδομήσουν τις οικονομίες τους και όχι να μείνουν προσηλωμένες σε μέτρα αυστηρής λιτότητας.

πηγη ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved