ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Γερμανικά ΜΜΕ| Κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ξεπέρασαν κάθε όριο κυνισμού τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μεταδίδουν πως ο μόνος λόγος παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Σε δημοσίευμα της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά συνδέεται άμεσα με τα μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα πίσω από τη διαχείριση και μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού ΤΑP o οποίος θα περνά από την Ελλάδα, οδηγώντας έτσι σε ενεργειακή αποδέσμευση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

«Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι»,παρατηρεί κυνικά το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η γερμανική ιστοσελίδα αναφέρει πως παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για δημιουργία θέσεων εργασίας από την εκμετάλλευση του TAP στην πραγματικότητα «για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας».

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα οφέλη θα κατευθυνθούν προς την παραδοσιακή ελίτ «όπως κάνει εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να φέρνει την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».

Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinische Post, η οποία με αφορμή την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα στην οποία η Γερμανία καταλαμβάνει την 4η θέση και η Ελλάδα την 91η επισημαίνει: «Για κράτη με τόσο διαφορετική ανταγωνιστικότητα, όπως η Γερμανία που είναι οικονομικός σούπερσταρ και η Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρχει κοινό νόμισμα. Η πολιτική πρόθεση άλλοτε ήταν, ωστόσο, διαφορετική. Ο δρόμος της επιστροφής δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Όμως τώρα είναι και το κόστος ανάλογα υψηλό», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γένοβα: «Το πλοίο δεν ανταποκρινόταν στις εντολές»

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero που προσέκρουσε χθες στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της…
CNBC | Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή εγκεφάλων -200.000 Ελληνες μετανάστες τα τελευταία χρόνια

CNBC | Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή εγκεφάλων -200.000 Ελληνες μετανάστες τα τελευταία χρόνια

«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους,…

Σοκ! Πούλησε το νεογέννητο παιδί της μέσω facebook για 113 ευρώ!

Σοκ προκαλεί η είδηση για μια 18χρονη κοπέλα από την Χιλή η οποία προσπάθησε να πουλήσει…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved