ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Επεισόδια στην Τουρκία σε πορεία Κεμαλιστών

Επεισόδια στην Τουρκία σε πορεία Κεμαλιστών (VIDEO)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με δακρυγόνα προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν τους διαδηλωτές που έκαναν πορεία στους δρόμους της Άγκυρας, αψηφώντας την απαγόρευση της Κυβέρνησης. Πορεία στους δρόμους της Αγκυρας έκαναν σήμερα χιλιάδες Τούρκοι με την ευκαιρία της γιορτής της Δημοκρατίας, αψηφώντας την απαγόρευση που εξέδωσε η κυβέρνηση για λόγους ασφαλείας.

Κρατώντας σημαίες με τα εθνικά χρώματα, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: "Μια Τουρκία εντελώς ανεξάρτητη" και "Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ", αναφερόμενοι στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας. Έπειτα από έκκληση δεκάδων ενώσεων και με την υποστήριξη ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοβούλιο, στην ιστορική συνοικία Ουλούς.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα επικριτικά για την κυβέρνηση και επιχείρησαν να διασπάσουν ένα φράγμα της αστυνομίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Είχαν αναπτυχθεί σχεδόν 3.500 αστυνομικοί. Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, εκτιμώντας πως πρόκειται για μια πρόκληση, είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας. Όμως η απόφαση αυτή επικρίθηκε έντονα από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (PRP) και από άλλους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο εορτασμός της 89ης επετείου της Δημοκρατίας έχει γίνει εγκληματική πράξη.

Οι διαδηλωτές αυτοί, υποστηρικτές του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, ανησυχούν για τα μέτρα και τις συντηρητικές θέσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερα για το αυξανόμενο βάρος της θρησκείας στην τουρκική κοινωνία.

 ΠΗΓΗ newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Guardian | Mιλάει για ρατσιστική βία στο Άγιον Όρος

The Guardian | Mιλάει για ρατσιστική βία στο Άγιον Όρος

Eντυπώσεις για ρατσιστικές επιθέσεις εντός του Αγίου Όρους αφήνει η βρετανική εφημερίδα…

Ιδρύθηκε ελληνικό κόμμα στη Σερβία

Πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία καταχωρήθηκε…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιβάν Σαββιδη

Πώς αντέδρασε ο Σαββίδης στην «επίθεση» Πούτιν για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα

Στις 22 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Ροστόφ της Ρωσίας, όπου ο…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved