ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Σαουδική Αραβία «No Woman, No Drive»

Σαουδική Αραβία «No Woman, No Drive»

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Διασκευάζοντας το «No Woman, No Cry» του Μπομπ Μάρλεϊ σε «No woman, no drive», δύο Σαουδάραβες κωμικοί σατύρισαν την απαγόρευση στις γυναίκες της χώρας να οδηγούν.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο You Tube το Σάββατο και μέχρι χθες τη νύχτα είχε φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια επισκέψεις. Στο ρυθμό του ρέγκε κομματιού, οι κωμικοί Χισάμ Φαγκίχ και Φαχάντ αλ Μπουταϊρί τραγουδούν τους διασκευασμένους στίχους που έχουν προσαρμοστεί σχετικά για την περίσταση.

No Woman, No Drive

«Λέω ότι σε θυμάμαι, όταν συνήθιζες να κάθεσαι στο οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλά στο πίσω κάθισμα» και «Οι ωοθήκες σας είναι ασφαλείς και υγιείς. Ετσι μπορείτε να κάνετε πολλά πολλά μωρά», αναφέρουν οι στίχοι - απάντηση στον κληρικό Sheik Salah al-Luhaydan, ο οποίος δήλωσε ότι οι γυναίκες που οδηγούν αυτοκίνητο κινδυνεύουν να τραυματίσουν τις ωοθήκες τους και να κάνουν παιδιά με αναπηρίες.

«Είμαι καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής. Δεν ακούω μουσική, αλλά όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ, άκουσα αυτό το τραγούδι από εκείνον τον τζαμαϊκανό τύπο και τράβηξε την προσοχή μου. Αποφάσισα να το αποδώσω με δικό μου τρόπο: με στίχους που να αφορούν την κουλτούρα μου» λέει στην αρχή του βίντεο Φαγκίχ.

Το βίνετο αυτό έχει προκαλέσει σάλο από το Σάββατο, όταν γυναίκες από όλη τη χώρα οδήγησαν αυτοκίνητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση και ανήρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο. Αποτέλεσμα ήταν 16 από αυτές να τιμωρηθούν με πρόστιμα. Tο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έχει προειδοποιήσει πως όποιος αγνοήσει την απαγόρευση θα αντιμετωπίσει συνέπειες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος Στις 28 Φεβρουαρίου θα υποβάλλει την παραίτησή του ο Πάπας…

Σκληρό παιχνίδι με τα κουρδικά πετρέλαια

Η Τουρκία γνωρίζει τις ανησυχίες του Ιράκ σχετικά με τα ενεργειακά έργα στο ιρακινό…

Τραγωδία με 200 νεκρούς σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία

Όπως έχει ανακοινωθεί 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο στην…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved