ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το τούνελ Μαρμαρά

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το τούνελ Μαρμαρά

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Την ημέρα της 90ης επετείου της ίδρυσης του σύγχρονου τουρκικού κράτους εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν η υποθαλάσσια σήραγγα που ενώνει τις ακτές του Βοσπόρου.

Πρόκειται για την υποθαλάσσια σήραγγα που θα ενώσει τις δυο όχθες του Βοσπόρου την ασιατική και την ευρωπαϊκή προσθέτοντας ένα νέο κυκλοφοριακό άξονα για την Κωνσταντινούπολη. Η σήραγγα περιέχει μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 1,5 χιλιομέτρου και θα βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων κάτω από τον Βόσπορο. Από αυτήν θα περνά το μετρό που θα συνδέει σε 4 λεπτά τις δυο όχθες με ικανότητα να μεταφέρει 150.000 επιβάτες ανά ώρα, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τοπμπάς.

Η σήραγγα τις εργασίες της οποίας ανέλαβε κοινοπραξία τουρκικών και ιαπωνικών εταιρειών στοίχισε 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών βρέθηκαν περί τα 40.000 αρχαία αντικείμενα κυρίως στην ευρωπαϊκή όχθη. Η κυβέρνηση Ερντογάν βρέθηκε συχνά σε αντιπαράθεση με τους αρχαιολόγους κατηγορώντας τους για καθυστέρηση ενός έργου το οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει να εντάξει στον μακρύ κατάλογο πολυδάπανων αλλά και αμφιλεγόμενων έργων για την αναμόρφωση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, όπως η τρίτη γέφυρα το Βοσπόρου, το τρίτο αεροδρόμιο, και η κατασκευή παράλληλου προς το Βόσπορο καναλιού στην Ανατολική Θράκη.

Η σήραγγα στα εγκαίνια της οποίας θα παρευρεθεί πλην του προέδρου, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος του όλου σχεδίου και θα χρειαστεί χρόνος για να ενταχθεί στο συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης. Όμως ο Ταίπ Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος από τώρα και στο εξής να παίξει δυνατά το χαρτί της προβολής του κυβερνητικού έργου, θέλοντας προφανώς να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τα γεγονότα στο Ταξίμ και εν όψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΠΗΓΗwww.dw.de

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved