ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Μεταλλαγμένοι αρουραίοι που τρέφονται με ποντικοφάρμακο

Μεταλλαγμένοι αρουραίοι που τρέφονται με ποντικοφάρμακο(video)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς στη Βρετανία.

Μεταλλαγμένοι υπεραρουραίοι, τους οποίους δεν μπορούν να εξολοθρεύσουν τα κανονικά δηλητήρια, εξαπλώνονται σε όλη τη Βρετανία, προειδοποιούν οι ειδήμονες.

Τα πλάσματα, που μοιάζουν με νορμάλ τρωκτικά, αλλά τρέφονται με τοξικά πέλλετ (τη μορφή του δηλητηρίου σε μεγάλους κόκκους) έχουν εμφανιστεί στο Κεντ, στη δυτική χώρα και τώρα στο Σάσεξ.

Ένας εκπρόσωπος της British Pest Control Association (της κρατικής εταιρείας των παρασίτων) είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα: «Οι νορμάλ αρουραίοι πεθαίνουν αν φάνε δηλητήριο, άρα αυτά τα ανθεκτικά είδη που τους αντικαθιστούν, λογικά θα αυξάνονται συνέχεια σε αριθμό. Τους μεταλλαγμένους αρουραίους τους βρίσκεις σε μέρη που δεν περίμενες ποτέ. Τρώνε δηλητήριο για φαγητό, κι όταν βάζεις ποντικοφάρμακο απλά τους ταΐζεις. Υπάρχουν 10,5 εκατομμύρια αρουραίοι στη Βρετανία και πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Η περίοδος κύησής τους είναι 21 ημέρες και κάθε θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι και 14 μωρά τη φορά. Μερικά ζευγάρια μπορούν να αποκτήσουν και 800 απογόνους σε δύο μόνο χρόνια».

Giant Rat Killed By Grandad In North East England

Το συγκεκριμένο είδος αρουραίου που μπορεί να αντέξει τα δηλητήρια υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, αλλά οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, επειδή άρχισαν να εξαπλώνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μεταλλαγμένοι αρουραίοι έχουν βρεθεί στο Σάσεξ από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Huddersfield. Πέρυσι ανακάλυψαν ότι το 70% των αρουραίων που ελέγχθηκαν σε διάφορες χώρες επιβίωναν αν έτρωγαν τα πιο πολλά από τα δηλητήρια που συνήθως. Ο ερευνητής Dr Dougie Clarke είπε στην εφημερίδα ότι υπεύθυνες για την εξάπλωση των υπεραρουραίων είναι οι μεταλλάξεις στα γονίδια που κάνει μόνη της η φύση.

Το πρόβλημα είναι ήδη πολύ σοβαρό, ειδικά σε περιοχές της νότιας Αγγλίας. Η μόνη λύση είναι τα πιο ισχυρά δηλητήρια. Υπάρχει ανησυχία για τη δηλητηρίαση άλλων ζώων και πουλιών, αλλά προσπαθούν να βρουν τρόπο να ελέγχονται τα δολώματα, για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες των αθώων θυμάτων. «Οι αρουραίοι κουβαλούν και εξαπλώνουν αρρώστιες», λέει ο κύριος Moseley, που στηρίζει τη χρήση ισχυρότερων δηλητηρίων. «Αν ο πληθυσμός τους αφεθεί ανεξέλεγκτος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved