ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Πλαστικά νομίσματα στην Αγγλία από το 2016

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τη μετάβαση σε πλαστικά νομίσματα, σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας, αρχής γενομένης με το νέο πεντόλιρο με τον Σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ, από το 2016.

Η απόφαση σχετικά με τη χρήση πολυμερών νομισμάτων θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την ιστορία 320 ετών των χαρτονομισμάτων από την Τράπεζα. Η κίνηση αυτή της Threadneedle Street ακολουθεί την απόφαση του διοικητή της μητρικής τράπεζας στον Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, όπου τα πλαστικά χαρτονομίσματα έχουν ήδη εγκριθεί ενώ στην Αυστραλία έχουν τεθεί σε κυκλοφορία εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο Κάρνεϊ ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με την κυκλοφορία πολυμερών τραπεζογραμματίων, καθώς είναι πιο καθαρά και πιο ανθεκτικά, λίγο μετά την άφιξή του στην Τράπεζα φέτος το καλοκαίρι.

Οι υπάλληλοι της Τράπεζας περιόδευσαν σε εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με ένα πρωτότυπο νόμισμα προκειμένου να συγκεντρώσουν γνώμες ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Η Τράπεζα στην προσπάθειά της να προωθήσει τα πολυμερή νομίσματα, ανέδειξε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τονίζοντας πως φθείρεται λιγότερο ενώ είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθεί.

Προσπάθησε επίσης, να καταστείλει τις ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης πλαστικών νομισμάτων, αναφέροντας πως έχουν διάρκεια ζωής έξι φορές μεγαλύτερη από ότι τα χαρτονομίσματα. Η αντοχή θα αντισταθμίσει επίσης το υψηλό κόστος παραγωγής, εξοικονομώντας έτσι περίπου 100 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την Τράπεζα.

Εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως τα πολυμερή τραπεζογραμμάτια αρχίζουν να συρρικνώνονται και να λιώνουν στους 120 ° C, με αποτέλεσμα να μην παθαίνουν τίποτα στο πλυντήριο ρούχων, ενώ μπορούν να καταστραφούν κατά το σιδέρωμα.

Το αρχικό σχέδιο είναι να εισάγουν πολυμερή νομίσματα μιας ονομαστικής αξίας κάθε χρόνο, αρχής γενομένης με το νόμισμα των 5 λιρών στις αρχές του 2016 και στη συνέχει το νόμισμα των 10 λιρών το 2017. Τα νομίσματα θα συνεχίσουν να εικονίζουν τη Βασίλισσα ενώ θα διατηρηθεί ο τρέχων χρωματισμός τους.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά αλλαγών των τραπεζογραμματίων, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1694 προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Ουίλιαμ ΙΙΙ στον πόλεμο κατά της Γαλλίας.

Πηγή: Guardian

πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63935968

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved