ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Αναστάτωση στη NASA από μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Αναστάτωση στη NASA από μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ερωτηματικά για την προέλευση και τη σύνθεση του αντικειμένου που εμφανίστηκε ξαφνικά - Δύο οι θεωρίες ύπαρξής του

Μυστηριώδες αντικείμενο έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του δίπλα στο ρομποτοειδές όχημα της NASA, Opportunity, που διεξάγει έρευνες στα εδάφη του πλανήτη Άρη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι επιστήμονες της ΝΑSA δηλώνουν ότι βρίσκονται «εντελώς σε σύγχυση» τόσο για την προέλευση, όσο και για τη σύνθεση του αντικειμένου που εμφανίστηκε ξαφνικά (όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του γήινου οχήματος), και το οποίο εξετάζεται επί του παρόντος από διάφορα όργανα μέτρησης του Opportunity.

Όπως ανακοίνωσε η NASA το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της επετείου των 10 χρόνων της αποστολής στον «κόκκινο πλανήτη», το ασυνήθιστο εύρημα μοιάζει με θραύσμα βράχου σε σχήμα «ντόνατ», έχει μαλακή επιφάνεια, λευκό χρώμα με μία σκούρα κόκκινη κηλίδα χαμηλά. Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα θείου, καθώς και δύο φορές περισσότερο μαγγάνιο από οτιδήποτε άλλο έχει αναλυθεί μέχρι σήμερα στην επιφάνεια του πλανήτη. «Και εμφανίστηκε ξαφνικά σε εκείνο το σημείο» λένε οι επιστήμονες.

Οι θεωρίες για το μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Πάντως, δύο θεωρίες έχουν διατυπώσει ώς τώρα και οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποδειχθούν. Η πρώτη θέλει κάπου εκεί κοντά να υπάρχει τρύπα στο έδαφος από πτώση μετεωρίτη. Από αυτή την πτώση εκτινάχθηκε ένα κομμάτι βράχου και έφτασε στο σημείο όπου φωτογραφήθηκε. Η δεύτερη θεωρία θεωρεί το κομμάτι αυτό να εκτινάχθηκε αφού το πάτησε ρόδα ενός διαστημικού οχήματος. «Όπως και να έχει αυτή είναι η ομορφιά αυτής της αποστολής» λένε οι Αμερικανοί επιστήμονες. «Το είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν πρόκειται α τελειώσει. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο». Το Opportunity, άλλωστε, προσεδαφίστηκε στον Άρη το 2004 με σκοπό διεξάγει έρευνες για τρεις μήνες, τελικά όμως κατέληξε να μείνει εκεί επί μία δεκαετία.

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βερολίνο | Απέτυχε το δημοψήφισμα για την επαναφορά των δικτύων ηλεκτροδότησης στο δημόσιο

Συμμετείχε μόνο το 24% των πολιτών ενώ κατώτατο όριο συμμετοχής ήταν το 25%!
ΗΠΑ Λουκέτο στην κυβέρνηση, σε αργία 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι

ΗΠΑ Λουκέτο στην κυβέρνηση, σε αργία 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Στοπ στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της κυβέρνησης έβαλαν Ρεπουμπλικάνοι…
Όπλο στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας το Angry Birds

Όπλο στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας το Angry Birds

Πηγές πληροφοριών τα διάσημα παιχνίδια και οι εφαρμογές των smartphone
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved