ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Dolphin killing starts at Taiji cove in Japan

Παγκόσμιο σοκ και οργή για την παραδοσιακή σφαγή εκατοντάδων δελφινιών στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ξεκίνησε την Τρίτη μία από τις πιο απάνθρωπες παραδόσεις παγκοσμίως, η οποία έχει εγείρει την κατακραυγή της υφηλίου: λαμβάνει χώρα στο ψαροχώρι Ταϊτζί της Ιαπωνίας, όπου δεκάδες ψαρόβαρκες παγιδεύουν σε έναν ορμίσκο και σφάζουν μέσα σε μία θάλασσα αίματος εκατοντάδες δελφίνια.

Μία παραδοσιακή πρακτική που έχει ξεσηκώσει την παγκόσμια κατακραυγή από τη διεθνή κοινή γνώμη και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο econews.gr:

Μέλη της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd που παρακολουθούν την ετήσια σφαγή των δελφινιών στο Ταϊτζί της ανατολικής Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφεραν ότι το μακελειό ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί, τοπική ώρα, με θύματα 250 δελφίνια.

Τα δελφίνια είχαν αιχμαλωτιστεί σε όρμο κοντά στην πόλη ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφει η συγκλονιστική ταινία-μαρτυρία "The Cove". Περισσότερα από 50 θαλάσσια θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σπάνιου νεογνού-αλμπίνο, επιλέχθηκαν για να πωληθούν σε ενυδρείακαι ζωολογικά πάρκα σε όλο τον κόσμο με τίμημα εκατομμυρίων Ευρώ.

Τα υπόλοιπα σφαγιάζονται για το κρέας τους παρότι έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή του είναιεπιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το κρέας του δελφινιού είναι πέντε φορές πιο τοξικό από τα όρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ψαράδες χτυπούν από τις βάρκες τους μεταλλικάκύμβαλα αποπροσανατολίζοντας το υπερευαίσθητο σόναρ των δελφινιών και έτσι αιχμαλωτίζουν ολόκληρα κοπάδια σε αβαθή σε όρμο του Ταϊτζί.

Λίγες μέρες μετά ξεκινάει το μακελειό καθώς τα σκοτώνουν με τα ίδια τους τα χέρια. Τα χτυπούν μεατσάλινα καμάκια στη σπονδυλική στήλη και τα αφήνουν να αιμορραγήσουν μέχρι θανάτου.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι οι πληθυσμοί του ρινοδέλφινου δεν κινδυνεύουν, ότι το κυνήγι του αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του Ταΐτζι και ότι προστατεύει τα υπόλοιπα ιχθυαποθέματα.

Το Ταϊτζί θεωρείται ως η "πνευματική έδρα" της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία με το κυνήγι της φάλαινας να χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, ο κλάδος της φαλαινοθηρίας παρουσιάζει πτώση μετά την παγκόσμια απαγόρευση της δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς το 1986. Τα δελφίνια και άλλα μικρά κητώδη δεν καλύπτονται από την απαγόρευση.

Dolphin killing Video 1

Dolphin killing starts at Taiji cove in Japan

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρώπη SOS Ετοιμαστείτε για τυφώνες, καύσωνες και φονικά φαινόμενα!

Ευρώπη SOS Ετοιμαστείτε για τυφώνες, καύσωνες και φονικά φαινόμενα!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών λέει ότι η Ευρώπη θα θρηνήσει πολλά θύματα…
ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ Πηγή εικ. Reuters via .koutipandoras.gr

(videos) Γάζα Πάνω από 20 παιδιά σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς (videos)

Σχεδόν τους 100 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα και άλλοι 670 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από…

Ολονύχτιο θρίλερ και εμπλοκή με το ΔΝΤ - Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

- Στον αέρα τινάζει η εκπρόσωπος του ΔΝΤ την αρχική συμφωνία Κύπρου – τρόικας - Το Ταμείο…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved