ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Aντιμέτωπο με τη φτώχεια 1 στα 3 παιδιά στην Ισπανία

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση

Σχεδόν το 34% των παιδιών στην Ισπανία διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση, Save The Children, η οποία επικαλείται στοιχεία της Eurostat.

Οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση. «Η έλλειψη κρατικών πόρων για την προστασία των παιδιών είχε μέχρι τώρα καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αλμπέρτο Σοτέρες Γκονζάλεζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει την Ισπανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και να εντείνει τα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ανήλθε τον Νοέμβριο στο 26,7%.

Σε απάντηση στο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα, η Save The Children ξεκίνησε μια εκστρατεία, στη διαφήμιση της οποίας απεικονίζεται ένα μικρό αγόρι να φορά μια πινακίδα όπου αναγράφεται «Και εμένα ποιος θα με σώσει;».

Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης, 2,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Περίπου το 25% των οικογενειών δεν έχουν αρκετά χρήματα για την αγορά φρούτων ή λαχανικών σε καθημερινή βάση, ενώ το 20% διαθέτει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια ανά μέλος.

 

πηγη voria

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλία | Μνημείο αφιερωμένο στον Έλληνα μετανάστη στη Μελβούρνη

Αυστραλία | Μνημείο αφιερωμένο στον Έλληνα μετανάστη στη Μελβούρνη

Πλήθος ομογενών παρέστη στα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στον Έλληνα μετανάστη, που…

Εκκενώνεται το Harvard μετά από πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών

Σύμφωνα με το επίσημο twitter account του Πανεπιστημίου.
Φωτογραφία: tvxs.gr

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από τη Συρία

Ραγδαία αύξηση - ένα χρόνο πριν, ήταν περίπου 230.000.
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved