ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ο Ερντογάν φιμώνει Τύπο - Ιντερνετ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τη στιγμή που έχει ήδη προκληθεί σάλος με τις νέες ρυθμίσεις για το Διαδίκτυο, τα νέα δεδομένα δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα. Οπως αποκάλυψε η «Zaman», ο συντάκτης της αγγλόφωνης έκδοσής της, Μαχίρ Ζεϊνάλοφ, ο οποίος είναι Αζέρος, απελάθηκε επειδή άσκησε κριτική στον Τούρκο πρωθυπουργό μέσω μηνυμάτων στο Twitter. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είχε γράψει ότι «οι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη προσώπων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, αλλά οι επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών, τους οποίους διόρισε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, δεν εφάρμοσαν τις εισαγγελικές εντολές, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αλ Κάιντα να διαφύγουν στο εξωτερικό».

Στο φως, εξάλλου, ήρθαν τηλεφωνικές συνομιλίες του Ερντογάν με τον πρόεδρο ομίλου ΜΜΕ, από όπου φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός επέβαλε να αλλοιωθεί δημοσκόπηση που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χαμπερτούρκ» στις 15 Μαρτίου του περασμένου χρόνου. Η δημοσκόπηση έδειχνε μειωμένα τα ποσοστά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και ο Ερντογάν ζητούσε να προστεθούν τρεις μονάδες, που θα αφαιρούνταν από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος. Ακόμη, πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι όταν ο Ερντογάν ήταν στο Μαρόκο, είχε τηλεφωνήσει στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού που ανήκει στον ίδιο όμιλο και ζήτησε να αφαιρεθεί δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (του ηγέτη του Εθνικιστικού Κινήματος) σχετικά με την αστυνομική βία εναντίον των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί. Ο Ερντογάν φέρεται να είπε: «Είναι ενδιαφέρον ... τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στην τηλεόραση», για να λάβει την απάντηση από τον συνομιλητή του: «Θα το τακτοποιήσω αμέσως κύριε».

Αντιδράσεις
Οι αντιδράσεις από τα εμπλεκόμενα κόμματα ήταν, όπως είναι αναμενόμενο, εντονότατες. Ο Μπαχτσελί δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα ΜΜΕ, ενώ θα έπρεπε να είναι αμερόληπτα, έχουν γίνει σκλάβοι. Φαίνεται ότι οι δεσμοφύλακες του Διαδικτύου θέλουν να περιορίσουν την ελευθερία ενημέρωσης». Εντονη ήταν και η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μίλησε για «ασφυκτικό περιβάλλον» στα τουρκικά μίντια. Μερίδα του τουρκικού αντιπολιτευόμενου Τύπου κάνει λόγο πλέον ανοιχτά για την απόπειρα του Ερντογάν να «χτίσει» ένα μιντιακό οικοδόμημα, το οποίο θα στηρίζει τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Μάλιστα η «Zaman» αναφέρει ότι οι προθέσεις του πρωθυπουργού έγιναν ορατές κυρίως λόγω του σκανδάλου που ταλανίζει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε έναν από τους φακέλους της υπόθεσης γίνεται αναφορά σε αίτημα προς τους επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Ερντογάν να συνεισφέρουν σε ένα καταπίστευμα με χρήματα από τα συμβόλαια που έχουν συνάψει με το κράτος. Το καταπίστευμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προορίζεται για την αγορά μεγάλου μιντιακού ομίλου, την ευθύνη του οποίου θα αναλάμβανε άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν. Ταυτόχρονα η «Zaman» τονίζει ότι το σχέδιο του Ερντογάν, που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, περιλαμβάνει τη δωροδοκία ή την απομάκρυνση δημοσιογράφων και την αντικατάστασή τους με φίλα προσκείμενους στον πρωθυπουργό. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες για απολύσεις δημοσιογράφων με πρωθυπουργική παρέμβαση, όπως και παραιτήσεις υπό ομιχλώδεις συνθήκες, ενώ αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι βλάπτουν την πατρίδα τους και συκοφαντούν την κυβέρνηση.

πηγή http://www.ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VIDEO για τη ρύπανση των ακτών που κάνει το γύρο του κόσμου

VIDEO για τη ρύπανση των ακτών που κάνει το γύρο του κόσμου

Ένα φοβερό βίντεο για την καταστροφική-δολοφονική επίδραση της ρύπανσης στη φύση κάνει…
Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Γερμανικά ΜΜΕ| Κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο

Ξεπέρασαν κάθε όριο κυνισμού τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ…
 BBC | Είναι η Γερμανία το μεγαλύτερο «μπορδέλο» της Ευρώπης?

BBC | Είναι η Γερμανία o μεγαλύτερος «οίκος ανοχής» της Ευρώπης?

Το BBC έκανε επιτόπια έρευνα στα κόκκινα φανάρια της Γερμανίας και αναρωτιέται. Είναι η…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved