ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ένοπλοι έσφαξαν δεκάδες χριστιανούς στη Νιγηρία

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ενοπλοι κατέσφαξαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους χριστιανούς, χθες το βράδυ σε χωριό της πολιτείας του Μπόρνο, στη βορειο-ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

"Σκότωσαν πολλούς, πολλούς ανθρώπους σε επίθεση χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν", δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής από την ομοσπονδιακή πρωτεύουοσα Αμπούζα προσθέτοντας ότι οι αρχές υποπτεύονται ότι οι δράστες της σφαγής ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 90 κάτοικοι του χωριού σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή.

Κάτοικος του χωριού που γλίτωσε τη σφαγή δήλωσε ότι η ομάδα έφθασε στο χωριό επιβαίνοντας σε φορτηγά και μοτοσυκλέτες. Οι δράστες της σφαγής ζήτησαν από τους άνδρες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο και τους έσφαξαν. Στη συνέχεια ερεύνησαν τις κατοικίες σε αναζήτηση κατοίκων που κρύβονταν, πυρπόλησαν σπίτια και λεηλάτησαν τα καταστήματα του χωριού. Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλοι της οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 43 ανθρώπους σε δύο χωριά του Μπόρνο, προκαλώντας την έξοδο εκατοντάδων κατοίκων προς την τοπική πρωτεύουοσα Μαϊντουγκούρι.

Ενοπλοι επέδραμαν επίσης χθες σε χωριό ψαράδων στις όχθες της λίμνης Τσαντ και άνοιξαν πυρ αναγκάζοντας τους κατοίκους να διαφύγουν προς τη λίμνη και να πνιγούν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή. Από τον περασμένο Μάιο ο στρατός της Νιγηρίας διεξάγει επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε τρεις πολιτείες της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ένοπλοι ισλαμιστές της οργάνωσης συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον των νιγηριανών δυνάμεων ασφαλείας, των μελών της χριστιανικής μειονότητας της βόρειας Νιγηρίας και των ομάδων αυτοάμυνας που έχουν συγκροτήσει οι κοινότητες της περιοχής. Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, όπου είναι συγκεντρωμένος ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας. Ο πληθυσμός της νότιας Νιγηρίας είναι στην πλειοψηφία του χριστιανικός.

πηγή www.thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδία: 50.000 τόνοι «ύποπτου» κρέατος διακινήθηκαν στην Ευρώπη

Περίπου 50.000 τόνοι κρέατος που διακινήθηκαν από δυο ολλανδικές εταιρείες και πουλήθηκαν…

«Nicolaki» | Κοκτέιλ με γιαούρτι κατακτά την Αμερική

Εμπνευσμένο από τη χώρα μας είναι το κοκτέιλ που κάνει πάταγο στην Ουάσιγκτον. - Δείτε τα…

Ο «ακήρυχτος πόλεμος» του φυσικού αερίου στην Ουκρανία

Η κλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία και τα τύμπανα πολέμου που ηχούν εκκωφαντικά πλέον…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved