ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Τα ακίνητα του Λονδίνου αποτελούν καλύτερη επένδυση κι από τον χρυσό

Τα ακίνητα του Λονδίνου αποτελούν καλύτερη επένδυση κι από τον χρυσό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στα 36 εκατ. στερλίνες  (43 εκατ. ευρώ) εκτιμάται ότι θα έχει φθάσει η αξία ενός μικρού διαμερίσματος στο Κεντρικό Λονδίνο μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα, εάν συνεχιστεί το σημερινό ράλι στις τιμές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της London Central Portfolio (LCP).

Οι πιθανότητες να συνεχιστεί η άνοδος των τιμών στην αγορά ακινήτων του Κεντρικού Λονδίνου, δηλαδή των περιοχών που περιστοιχίζουν το Χάιντ Παρκ, είναι πολύ ισχυρές για τις επόμενες δεκαετίες. Η LCP εκτιμά ότι θα συνεχίσει να καλπάζει ο πληθωρισμός στις τιμές, μια συνεχής άνοδος που υφίσταται τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, Η LCP είναι μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα με κεφάλαια 600 εκατ. στερλινών. Οπως επισημαίνει ο Χιου Μπεστ, διευθυντής επενδύσεων στην εταιρεία, «η μέση τιμή σε ένα μικρό διαμέρισμα του Κεντρικού Λονδίνου ανέρχεται στο 1,5 εκατ. στερλίνες, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 9% στο διάστημα της τελευταίας 40ετίας. Είναι ένα βιώσιμο ποσοστό για τα επόμενα χρόνια».

Ετσι, οι επενδυτές στην αγορά θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» αποδόσεις έως και 14% σε ετήσια βάση για την επόμενη πενταετία. Ούτε η κρίση στην Κριμαία δεν θα ανατρέψει αυτό το σκηνικό, εκτιμά η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ναόμι Χίτον.

«Η απώλεια κάποιων ολιγαρχών από τη Ρωσία δεν θα καταστρέψει τη δυναμική της αγοράς», συμπληρώνει η ίδια σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Τα κτίρια του Κεντρικού Λονδίνου έχουν εξελιχθεί σε επενδυτικό καταφύγιο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 μέχρι σήμερα, υπερνικώντας ακόμη και τον χρυσό. Η υψηλή μεταβλητότητα των αγορών έχει ωθήσει τους επενδυτές σε πιο σταθερές αξίες όπως είναι η αγορά ακινήτων του Λονδίνου, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλη δραστηριότητα από το Σίτι, αλλά και άλλες πτυχές της πλούσιας και πολύπλευρης οικονομίας του.

Οι επενδυτές που έχουν καταφύγει στη βρετανική πρωτεύουσα είναι Ρώσοι, Ασιάτες αλλά και εύποροι πολίτες των προβληματικών χωρών-μελών της Ευρωζώνης, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το ράλι των τιμών στα ακίνητα του Κεντρικού Λονδίνου έχει προκαλέσει τριβές ανάμεσα στην κυβέρνηση των Συντηρητικών/Φιλελευθέρων και των Εργατικών. Οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες και στους Βρετανούς πολίτες και να μην εκτοπίζονται από ξένους επενδυτές, η μεγάλη οικονομική επιφάνεια των οποίων ωθεί στα ύψη τις τιμές.

Τον Ιανουάριο, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, είχε πει ότι είναι «εντελώς παράλογο» να αποθαρρυνθούν οι ξένες επενδύσεις στο Λονδίνο. Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν, πάντως, ότι τα δύο τρίτα των λιγοστών διαθέσιμων κατοικιών στο Λονδίνο πωλούνται σε επενδυτές είτε προέρχονται από το Κεντ είτε από την Κίνα.

Οπότε, για να αναχαιτίσει κανείς αυτήν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών, θα πρέπει να προωθήσει μέτρα όπως η φορολόγηση της γης. Η LCP υπολογίζει ότι πέρυσι μόνον το 0,6% των συναλλαγών σε ακίνητα σε όλη την Αγγλία και την Ουαλλία πραγματοποιήθηκε από ξένους.

ΠΗΓΗ www.defencenet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TESCO Ναι δίναμε στον κόσμο έως και 100% κρέας αλόγου

TESCO Ναι δίναμε στον κόσμο έως και 100% κρέας αλόγου!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε σε όλη την Ευρώπη από το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας…

Συρία: Αιματηρή έκρηξη κοντά σε σχολείο – Τουλάχιστον 45 νεκροί, ανάμεσά τους και μαθητές

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη…

Γένοβα: «Το πλοίο δεν ανταποκρινόταν στις εντολές»

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero που προσέκρουσε χθες στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved