ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Η Βόρειος Κορέα, κατόρθωσε να θέσει σε τροχιά δορυφόρο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Τετάρτη 12/12/2012 η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε ένα πύραυλο που έθεσε σε τροχιά έναν δορυφόρο. Κόντρα στις παραινέσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις σφοδρές αντιρρήσεις των γειτόνων της, η καθόλου καλά δικτυωμένη χώρα και το καθεστώς της, έθεσαν σε τροχιά τον Unha-3, έναν δορυφόρο που ισχυρίζονται ότι είναι μετεωρολογικός.

«Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Νοτίου Κορέας, Κιμ Μιν-Σέοκ.

«Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη και κεκλεισμένων των θυρών καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».Η διεθνής κοινότητα «βλέπει» πίσω από τις ανακοινώσεις της Βορείου Κορέας συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ. «Τα μέλη του ΣΑ καταδικάζουν την εκτόξευση αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του Συμβουλίου. Τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε ο Μαροκινός πρεσβευτής Μοχάμεντ Λουλίσκι, ο οποίος προεδρεύει αυτό τον μήνα στο όργανο του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ philenews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος Στις 28 Φεβρουαρίου θα υποβάλλει την παραίτησή του ο Πάπας…

Τούρτες με… "κοκαΐνη" πωλούνται σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Τούρτες που πωλούνται από τη γαλλική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Carrefour της Αργεντινής και…
Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved