ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Πώς το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας θέλει να πάρει τα τεχνολογικά «πρωτεία» στην Ευρώπη.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πώς το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας θέλει να πάρει τα τεχνολογικά «πρωτεία» στην Ευρώπη.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΕΡΓΟΛΙΑ

«Έξυπνος» φωτισμός στους δρόμους, ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό σύστημα για τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων χωρίς μποτιλιαρίσματα, περισσότερες επιλογές σε μέσα μετακίνησης με την υιοθέτηση προγράμματος ανταλλαγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αισθητήρες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη συνεχή καταγραφή έτερων περιβαλλοντικών παραγόντων, άλλοι αισθητήρες σε υποδομές -από πάρκα έως κάδους απορριμάτων- για τον καλύτερο συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικά κιόσκια σε δημόσιους χώρους για την παροχή παντώς είδους πληροφοριών στους πολίτες…
Χωρίς αμφιβολία, το Αμβούργο έχει βάλει πια στοίχημα να μεταμορφωθεί, εκτός από το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της, σε μία από τις πιο «έξυπνες πόλεις» της Ευρώπης. Απώτερος στόχος είναι να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων της και, φυσικά, οι τοπικές αρχές να αυξήσουν την κερδοφορία. Για να γίνει αυτό εφικτό, έχουν τώρα επιστρατεύσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μία πλειάδα διεθνών συνεργατών, με πείρα και τεχνογνωσία.

Προ ημερών, για παράδειγμα, υπεγράφη συμφωνία με την αμερικανική πολυεθνική Cisco Systems Inc., μέσω της οποίας το Αμβούργο θα γίνει μέρος του δικτύου Smart+Connected Communities (S+CC), αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στην ψηφιακή «ατζέντα» του κολοσσού δικτυακού εξοπλισμού και συστημάτων.

Πρόκειται ουσιαστικά γι’ αυτό που η ίδια η Cisco ονομάζει Internet of Everything (IoE), ως μετεξέλιξη του Internet of Things (IoT), που «θα ενώσει τον κόσμο, μεθόδους, δεδομένα κι αντικείμενα με μία διαδικτυακή σύνδεση πιο κατάλληλη και πολύτιμη από ποτέ, μέσα από την μετατροπή των πληροφοριών σε ενέργειες, οι οποίες θα δημιουργούν νέες δυνατότητες, πιο πλούσιες εμπειρίες και μία πρωτοφανή οικονομική ευκαιρία για κράτη, επιχειρήσεις και ιδιώτες»…

Όλα αυτά κι άλλα πολλά εντάσσονται λοιπόν στο πλαίσιο της πρωτουβουλίας για την αναβάθμιση του Αμβούργου σε μία «HafenCity»: «παραδεισένια πόλη» δηλαδή.

Το στοίχημα είναι πράγματι μεγάλο, σχολιάζει ο Μάικλ Γκάνσερ, αντιπρόεδρος της Cisco στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Σήμερα, οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται σε έναν σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους, ανάλογο με αυτό των εταιριών, καθώς αναζητούν τρόπους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για αύξηση των εσόδων τους και της παραγωγικότητάς τους».

Όχι τυχαία, άλλωστε, η πρωτοβουλία «HafenCity» επεκτείνεται πολύ ευρύτερα από το το κέντρο του Αμβούργου, φθάνοντας μέχρι το ιστορικό λιμάνι του, που ήδη αποτελεί έναν διεθνούς εμβέλειας εμπορικό κόμβο. «Είναι η καρδιά της τοπικής οικονομίας», εξηγεί ο Γενς Μάιερ, πρόεδρος του ΔΣ διαχείρισης του μεγαλύτερου γερμανικού λιμένα. «Μέσα στα επόμενα χρόνια θα το εξελίσουμε σε ένα “έξυπνο” λιμάνι», λέει, «αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υποδομές του και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Στα «σκαριά» είναι π.χ. η εφαρμογή ενός προηγμένου τεχνολογικού συστήματος διαχείρισης των χώρων στάθμευσης για φορτηγά και φορτία κοντά στον λιμένα, το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά με ένα έτερο, επίσης ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων για τη βελτιστοποίησή της, καθώς και με ένα δίκτυο συσκευών καταγραφής και ανάλυσης των εκπομπών ρυπογόνων αερίων, παρέχοντας έτσι μία ολοκληρωμένη και ακριβή πρόβλεψη των επιπέδων θορύβου, θερμοκρασίας, υγρασίας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στην υλοποίηση των φιλόδοξων αυτών στόχων συμμετέχει ήδη ένα πλήθος εταιρίων, μεταξύ αυτών οι AGT International, avodaq, InnoTec Data, Philips, Streetline, T-Systems και Worldsensing. Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει workshops για πιλοτικά προγράμματα μέχρι τα τέλη Μαϊου. Η τελική επιλογή αναμένεται στα τέλη Ιουνίου. Και σύντομα, το Αμβούργο ευελπιστεί να αυξήσει το αστικό του… IQ!

πηγή www.fortunegreece.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved