ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Αλλοιώνουν οι Αλβανοί την πληθυσμιακή σύνθεση της Β. Ηπείρου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με τη σχεδιαζόμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση στην Αλβανία, αλλοιώνεται πλήρως η πληθυσμιακή σύνθεση περιοχών, ώστε να πάψουν οι Έλληνες να αποτελούν την πλειοψηφία

Το σχέδιο των Αλβανών, που υλοποιούνταν με αργούς ρυθμούς μέχρι σήμερα, τώρα φθάνει σε τελικό στάδιο. Όπως πολλές φορές δημοσιεύθηκε σ’ αυτήν την στήλη, οι αλβανικές κυβερνήσεις -μηδεμιάς εξαιρουμένης- μετέφεραν Αλβανούς από τον βορρά, και με πλαστά έγγραφα από την… Κωνσταντινούπολη, τα οποία ταχέως αναγνώριζαν τα αλβανικά δικαστήρια, επετύγχαναν την καταπάτηση περιουσιών Ελλήνων, που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η εμφύτευση αλβανικού μουσουλμανικού πληθυσμού μέσα στα 99 ελληνικά χωριά -και στην Χιμάρα- που προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες έφερε έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά και με την μετανάστευση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα (δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον κ. Α. Σαμαρά το άνοιγμα των συνόρων με την πτώση του κομμουνιστικού δικτατορικού καθεστώτος, όταν ως ΥΠΕΞ δεν είχε αντιληφθεί τις προεκτάσεις του θέματος) ο διαμένων ελληνικός πληθυσμός στη Β. Ήπειρο μειώνεται.

Τώρα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Ράμα -υπέρ του οποίου τάχθηκαν δημοσίως οι παριστάνοντες τον σοσιαλιστή στην Ελλάδα, προεξάρχοντος βεβαίως του κ. Γ. Παπανδρέου- προχώρησε στο σοβαρότερο βήμα. Με τη σχεδιαζόμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που προωθείται, αλλοιώνεται πλήρως η πληθυσμιακή σύνθεση περιοχών, ώστε να πάψουν οι Έλληνες να αποτελούν την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής απόφασης, μαζί με την Χιμάρα και το Λούκοβο προτείνεται να συμπεριληφθεί η επαρχία Βράνιτσα (με εγγεγραμμένους περίπου 3.500 Αλβανούς κατοίκους). Η περιοχή αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Χιμάρα, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από αυτήν (σσ. ουσιαστικώς στην άλλη πλευρά του βουνού) και χάρη στη δημογραφική της σύνθεση θα αλλοιώσει τις σημερινές ισορροπίες τόσο εθνοτικά όσο και θρησκευτικά.

Όπως μάλιστα είχε δημοσιευθεί σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» οι οργανώσεις Τσάμηδων έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν και αλλαγές στις κυβερνητικές προτάσεις ακόμη και για τις περιοχές των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου -προστατευόμενες περιοχές- που, ευτυχώς όπως φαίνεται, δεν θα ευδοκιμήσουν.

Το δυστύχημα είναι, ότι η Αθήνα έχει παρέμβει προς την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ζητώντας του να γίνουν σεβαστές οι απόψεις της ελληνικής μειονότητας και των κατοίκων της Χιμάρας. Δεν υπάρχει όμως καμία σαφής ένδειξη για το αν θα υπάρξει κατανόηση στα αιτήματα αυτά, ενώ σήμερα θα αναγγελθεί και θα εισαχθεί για συζήτηση στη αλβανική Βουλή η σχετική πρόταση για την αλλαγή των διοικητικών ορίων στο πλαίσιο του «αλβανικού Καλλικράτη».

Φαίνεται πως είμαστε παντελώς ανυπόληπτο κράτος ώστε καμία από τις αιτιάσεις μας προς την Αλβανία δεν λαμβάνεται υπόψη -σε πληθώρα θεμάτων- να μού επιτραπεί δε η αγοραία έκφραση ότι «μας φτύνουν» συνεχώς.

Η σοβαρότητα του θέματος, διαφαίνεται και από τις τοποθετήσεις των ηγετών της ελληνικής κοινότητας της Αλβανίας. Ο Πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, κ. Βαγγέλης Ντούλες, σε δηλώσεις του στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ενάντια στον νέο χάρτη που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μη αποδεκτός και θα τον καταψηφίσουμε. Η Χιμάρα είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση όπου επιχειρείτε αλλοίωση του πληθυσμού της, καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα της μειονότητας»

Ο δε πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Μπολάνος, δήλωσε: «Μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται, πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αλλοίωση της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία. Καταγγέλλουμε δημόσια ως απαράδεκτη, και μη αποδεκτή εκ μέρους μας, την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας. (…) Κάνουμε έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και να σταματήσουν να προκαλούν τα αισθήματα μίας φιλήσυχης και νομοταγούς κοινότητας, δημιουργώντας τεχνητά προβλήματα και εντάσεις».

Ας δούμε τι θα συμβεί σήμερα και επανερχόμαστε.

Ο Μακεδών

Υ.Γ. 1: Η χθεσινή μέρα στον Τύπο χαρακτηρίσθηκε από πληθώρα δημοσιευμάτων, που δικαίωναν το σημείωμά μας, σχετικό με τα ενδογενή προβλήματα της συγκυβέρνησης. Όταν ο πρωταρχικός στόχος του κάθε πολιτικού είναι η επαγγελματική του επιβίωση δια της πολιτικής, τότε η υπηρέτηση του λαϊκού συμφέροντος «πάει περίπατο».

Υ.Γ. 2: Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τους Αμερικανούς ανώτερους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών μπορεί να καταρρίφθηκε κατά λάθος από φιλο-ρώσους αυτονομιστές οι οποίοι ήταν ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι.
Υπενθυμίζω ότι έγραψα επί λέξει στις 19 Ιουλίου ε.έ.: «Μένει η περίπτωση λάθους, το οποίο προσωπικώς θεωρώ πιθανότερο. (…) Μπορεί να θεώρησαν οι ρωσόφωνοι ότι πρόκειται για πολεμικό αεροσκάφος των Ουκρανών. Οι αυτονομιστές δεν έχουν τακτικό στρατό, εξοπλισμένο με όλα τα μέσα, ώστε είναι ενδεχόμενο να θεώρησαν ότι το αεροσκάφος ήταν ουκρανικό και το κατέρριψαν».

πηγή http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=187620

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved