ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Μεγάλη «κινητικότητα» στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο 10ήμερο, αυτό το οποίο ακολουθεί αναφορικά με τα εθνικά θέματα.Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο 10ήμερο, αυτό το οποίο ακολουθεί αναφορικά με τα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό, στη Λευκωσία θα βρεθεί στις 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εκεί από κοινού με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, θα χαράξουν κοινή γραμμή ενόψει της τριμερούς συνάντησης, με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου, για το θέμα των θαλάσσιων ΑΟΖ, η οποία είναι προγραμματισμένη δύο μέρες αργότερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά τη συνάντηση του Καϊρου, η Αθήνα ενδεχομένως να κινηθεί για την οριοθέτηση και της δικής της ΑΟΖ. Το γεγονός αναμένεται να προκαλέσει ένταση με την Τουρκία, η οποία έχει "βγάλει" στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου σεισμογραφικό πλοίο ("Μπαρμπαρός") για έρευνες. Μάλιστα, το εν λόγω σκάφος κινείται σε δεσμευμένες από τον ρωσικό στόλο περιοχές, όπου ήδη κάνουν άσκηση πολεμικά του πλοία. Συν τοις άλλοις, το Μπαρμπαρός κινείται στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει συναγερμό στη Λευκωσία.

Η περίεργη αυτή "κινητικότητα" παρακολουθείται με πολύ μεγάλη προσοχή από την Αθήνα, καθώς δεν προμηνύεται θετικές εξελίξεις. Ιδιαίτερα, ενόψει της κατοχύρωσης της ελληνικής ΑΟΖ, η οποία θα προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, αφού θα περιλαμβάνει και το Καστελόριζο, όπως είναι αναμενόμενο. Πάντως, η ένταση στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς εκτός της ρωσικής άσκησης, εκεί έγινε τις προηγούμενες μέρες και κοινή άσκηση Ισραηλινών και Κυπριακών δυνάμεων...

πηγή http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=198922

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδία: 50.000 τόνοι «ύποπτου» κρέατος διακινήθηκαν στην Ευρώπη

Περίπου 50.000 τόνοι κρέατος που διακινήθηκαν από δυο ολλανδικές εταιρείες και πουλήθηκαν…
«Ματωμένο φεγγάρι» Δείτε live την ολική σεληνιακή έκλειψη

«Ματωμένο φεγγάρι» Δείτε live την ολική σεληνιακή έκλειψη

Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια εξ ουρανού και σήμερα αυτός θα «στείλει» ένα θεαματικό…

Νεκρός ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Αφγανιστάν από την βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Μεταξύ των τουλάχιστον 15 νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε εστιατόριο…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved