ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

«Τελειώνουν» τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «As-Safir» του Λιβάνου, όπου γίνεται λόγος πως έχει εκτοπισθεί το 90% των Ορθοδόξων Χριστιανών του Ιράκ. Έχει καταστεί πλέον ολοφάνερο τι πάει να γίνει στη Μέση Ανατολή. Το νέο σουνιτικό κράτος έχει βάλει τις βάσεις του. Ένα κομματάκι έμεινε να πάρει από τον Λίβανο, με την Ιορδανία μάλλον να την γλυτώνει, αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο. Αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί τη Νέα Τάξη, εξυπηρετεί όμως και την Τουρκία, γι’ αυτό και συμπράττει με την Δύση στην βοήθεια προς τους τζιχαντιστές, μόνο που αυτή το πράττει απροκάλυπτα.

Ένα ακραίο σουνιτικό κράτος ανάμεσα στους Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας, διασπώντας την εδαφική συνέχειά τους, αποτελώντας και πρόφραγμα στους Σιίτες του Ιράν (το οποίο χάνει πόντους στην διεκδίκηση της ηγεσίας των μουσουλμάνων και στερείται ισχυρών συμμάχων στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ), ενώ συγχρόνως αποκτά η Τουρκία άμεση πρόσβαση σε πετρελαιοπηγές του Ιράκ και της Συρίας, είτε αυτές θα βρεθούν στο προτεκτοράτο Κουρδιστάν του Ιράκ, είτε στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Έτσι δημιουργούνται στη Μ. Ανατολή μικρά αδύναμα κράτη, αλληλομισούμενα, για να ακολουθήσει η αραβική Χερσόνησος. Παραλλήλως όμως, εξαφανίζονται και οι χριστιανοί από τη Μέση Ανατολή, αποδυναμώνοντας την Ρωσία η οποία εμφανιζόταν μέχρι χθες ως προστάτης τους. Έμεινε μόνον η Αίγυπτος, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κυριαρχία του αλ Σίσι.

Είναι άκρως αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «As-Safir» του Λιβάνου και αναδημοσιεύθηκε από το «defence-point», όπου γίνεται λόγος πως έχει εκτοπισθεί το 90% των Ορθοδόξων Χριστιανών του Ιράκ. Ο νέος Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ, κ. Ghattas Hazim, συνειδητοποιεί ότι η θέση που του ανετέθη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στην οποία προεξάρχει ο Πατριάρχης Ιωάννης, δεν είναι εύκολη. Η αποστολή αυτή ξεκινά ήδη από το 1991, κατά τη διάρκεια της εισβολής του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ, και συνεχίζεται έως σήμερα με διάφορες μορφές. Η αποστολή συνίσταται στην παροχή κατάλληλων συνθηκών για την ασφάλεια των Χριστιανών στον τόπο τους και τη συνέχιση της παρουσίας τους, ιδιαίτερα της Ορθόδοξης παρουσίας στη Μεσοποταμία.

Ο κ. Χαζίμ αποκάλυψε στην «Ασ-Σαφίρ» συγκλονιστικά στοιχεία για την ορθόδοξη παρουσία στο Ιράκ. Μόνον 30 από τις 600 οικογένειες έχουν παραμείνει στην Βαγδάτη, ενώ οι υπόλοιποι εκτοπίστηκαν μετά την εισβολή στο Κουβέιτ, και στη Μοσούλη υπάρχουν λιγότερες από 10 οικογένειες. Στη Βασόρα όλες οι Ορθόδοξες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί, έπειτα από τις σφαγές που έγιναν στα μέλη τους και τις απειλές που δέχθηκαν. Στην πραγματικότητα, το 90% των Ορθοδόξων Χριστιανών του Ιράκ έχουν φύγει εξαιτίας του χάους και της έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στη χώρα, σε όλο το χρονικό διάστημα της τελευταίας γενιάς.

Ο κ. Χαζίμ ελπίζει ότι η Ερμπίλ, στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ, θα μπορούσε να γίνει ένα καταφύγιο για τους Χριστιανούς, καθώς φαίνεται ως μια πολλά υποσχόμενη περιφέρεια λόγω του μεγέθους των οικονομικών και εμπορικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται εκεί. Ο κ. Χαζίμ πιστεύει ότι οι Χριστιανοί σφαγιάζονται στο Ιράκ και η Δύση δεν σηκώνει το δακτυλάκι της για να τους προστατεύσει. Ό,τι έκανε η Γαλλία ήταν απλά «από υποχρέωση». Ο ανησυχίες του κ. Χαζίμ δεν περιορίζονται στην πιθανότητα αρνητικών εξελίξεων στην παρουσία των Χριστιανών στο Ιράκ. Ο φόβος του επεκτείνεται για ανάλογες εξελίξεις σε όλη την αραβική περιφέρεια.

Μας είπε πώς ανησυχεί για τον πολιτισμό της Μεσοποταμίας και του Ευφράτη: «Εμείς έχουμε μια ισχυρή κληρονομιά, πριν και από τον Χριστιανισμό και κατά τη διάρκεια του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Αυτή η κληρονομιά είναι σε κίνδυνο και εμείς το βλέπουμε μέσα και από τις παραβιάσεις που γίνονται στους Ναούς και σε άλλους χώρους λατρείας. Φοβόμαστε για την κουλτούρα της αποδοχής και της συνύπαρξης επειδή είναι επίσης σε κίνδυνο. Ο Χάντιγκτον τελικώς επιβεβαιώνεται για την σύγκρουση των πολιτισμών που διεκήρυξε, όπου οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι, επειδή "δεν συνέβαλαν στον πολιτισμό".

Ο Μακεδών

πηγή  http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=198896

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ποιοι μας θέλουν έκτος Ευρωζώνης?

Ένα νέο διάγραμμα της Statista που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναπαριστά τις γνώμες πολιτών…
Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Indiegogo | H Ελληνική εκστρατεία διάσωσης ξεπέρασε € 1.400.000 €

Μια καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδα έχει ξεπεράσει το € 1.400.000 € , καθώς προσπαθεί…
Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

Kρεμλίνο | Δεν μας αφορά το θέμα εξέρευσης λύσης για την Ελλάδα

​Σύμφωνα με τους Τhe Μoscow Τimes, ο Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η εξεύρεση λύσης για…
Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Γκίζι σε Μέρκελ | Τα λεφτά πήγαν στις ελληνικές τράπεζες και όχι στους Έλληνες

Δριμεία επίθεση του επικεφαλής του Die Linke σε Μέρκελ και SPD για τους χειρισμούς τους…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved