ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Aμοιβή ενός εκατ.δολαρίων προσφέρουν οι ΗΠΑ για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Aμοιβή ενός εκατ.δολαρίων προσφέρουν οι ΗΠΑ για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γιατί το State Department αποφασίζει να επικηρύξει τον δραπέτη που καταδικάστηκε για την συμμετοχή του στη 17Ν - Βαρύνουσας σημασίας συνομιλίες του Βασίλη Κικίλια με τους επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουάσιγκτον

Για την αμερικανική κυβέρνηση η «17 Νοέμβρη» παραμένει μια ενεργή τρομοκρατική οργάνωση. Στην Ουάσιγκτον δεν ξεχνούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν -η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών- κυκλοφορεί ελεύθερος.  Το State Department, θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης του δραπέτη, αποφασίζει να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η χρηματική αμοιβή των Αμερικανών έρχεται να προστεθεί στην επικήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού, της Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 1.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο, από την ελληνική κυβέρνηση με το ποσό των 4 εκατ.ευρώ.

Οι Αμερικανοί, προσφέροντας αμοιβή ενός εκατ.δολαρίων σε όποιον προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, προσπαθούν να ανατροφοδοτήσουν το ενδιαφέρον για την υπόθεση του καταζητούμενου που αξιοποίησε την άδεια που έλαβε από τις φυλακές για να αποδράσει.

Επισήμως, η απόφαση των Αμερικανών να επικηρύξουν τον Χριστόδουλο Ξηρό δεν έχει ανακοινωθεί, είναι όμως ειλημμένη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο protothema.gr. Άλλωστε, κατά τη συνήθη αμερικανική πρακτική, οι επικηρύξεις δεν ανακοινώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του State Department ταυτοχρόνως με τη λήψη της απόφασης να προσφερθεί αμοιβή σε όποιους προσφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τρομοκρατών.

Το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού συζητήθηκε κατά πληροφορίες στις συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έγινε δεκτός τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης (είναι αρμόδιος για την τρομοκρατία) Έρικ Χόλντερ, τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάρ: Πεθαίνουν εργάτες για το μουντιάλ του 2022

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Guardian.
Τα ακίνητα του Λονδίνου αποτελούν καλύτερη επένδυση κι από τον χρυσό

Τα ακίνητα του Λονδίνου αποτελούν καλύτερη επένδυση κι από τον χρυσό

Στα 36 εκατ. στερλίνες (43 εκατ. ευρώ) εκτιμάται ότι θα έχει φθάσει η αξία ενός μικρού…
Έρχεται Disneyland στην Κύπρο!

Έρχεται Disneyland στην Κύπρο!

Η Κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για δημιουργία Disneyland στην ύπαιθρο σε έκταση μέχρι…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved