ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

 «Στοχευμένοι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά αμάχων στη Γάζα» (εικονα http://www.tovima.gr/world/article/?aid=671405)

«Στοχευμένοι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά αμάχων στη Γάζα»

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αναφορές Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τη σύρραξη του 2014 Ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ότι διεξήγαγαν εσκεμμένα βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που η ηγεσία τους γνώριζε ότι θα προκαλούσαν τον θάνατο αμάχων.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σύρραξης αυτού του καλοκαιριού στη Λωρίδα της Γάζας ήταν οι πολυάριθμες αεροπορικές επιδρομές εναντίον σπιτιών, τα οποία καταστρέφονταν την ώρα που οι ένοικοί τους εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο εσωτερικό τους» κατήγγειλε σε έκθεσή της η B'Tselem. Οι καταστροφές αυτές ήταν «το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που σχεδίασαν τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και τα ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης».

Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρινίζει ότι ερεύνησε τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν 70 αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 606 ανθρώπους, το 70% εκ των οποίων ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών.

Στις 50 ημέρες που διήρκησε η επιχείρηση, χερσαία και αεροπορική, του ισραηλινού στρατού σχεδόν 2.200 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους –το 70% εξ αυτών ήταν άμαχοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ– ενώ στην ισραηλινή πλευρά περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σχεδόν όλοι στρατιώτες.

«Είναι αδύνατο να υποστηρίξουμε ότι ο στρατός δε γνώριζε ή δε μπορούσε να γνωρίζει πόσοι άμαχοι είχαν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις» επισήμανε στον Τύπο ο Γιαέλ Στάιν, που επιμελήθηκε την έκθεση αυτή.

«Ίσως την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα, όμως τη δέκατη και την εικοστή ημέρα, όταν (πια) έβλεπαν πόσοι άμαχοι είχαν σκοτωθεί, αυτές οι επιθέσεις δεν έπρεπε να έχουν συνεχιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι αλήθεια ότι η Χαμάς και τα άλλα κινήματα που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας δε σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» τόνισε η οργάνωση, όμως οι κατηγορίες που διατύπωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου εναντίον της Χαμάς στόχευαν στο να άρουν «κάθε περιορισμό για τις ενέργειες των Ισραηλινών, όποιες κι αν ήταν οι φρικτές συνέπειες».

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστάτωση στη NASA από μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Αναστάτωση στη NASA από μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Ερωτηματικά για την προέλευση και τη σύνθεση του αντικειμένου που εμφανίστηκε ξαφνικά -…
ΗΠΑ Λουκέτο στην κυβέρνηση, σε αργία 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι

ΗΠΑ Λουκέτο στην κυβέρνηση, σε αργία 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Στοπ στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της κυβέρνησης έβαλαν Ρεπουμπλικάνοι…

Η λιτότητα τρόμαξε και τον Σόιμπλε

Απομακρύνεται από την πολιτική της σκληρής λιτότητας το Βερολίνο. Οι οδυνηρές επιπτώσεις…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved