ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ΕΚΤ θα πρέπει "να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης" ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. "Αν αυτό πρόκειται να μην συμβεί, αν η Γερμανία πρόκειται να αντιταχθεί. . . τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από το ευρώ. Μου λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο 76χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, που είναι το φαβορί των εκλογών. Σε περίπτωση που κερδίσει, λέει ότι δεν θα ηγηθεί και πάλι της κυβέρνησης, αλλά θα γίνει υπουργός Οικονομικών.

Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επισήμως εκτός ύφεσης βρίσκεται η Ισπανία.

Εκτός ύφεσης η Ισπανία ισχνή ανάπτυξη 0,1% το Α τρίμηνο

Επισήμως εκτός ύφεσης βρίσκεται η Ισπανία.

Ελληνας «ήρωας» σώζει ζωές σε πολύνεκρη πυρκαγιά στη Γερμανία

Οκτώ άνθρωποι -επτά παιδιά και η μητέρα τους- έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά στην…

Η Τουρκία προετοιμάζει στη Κων/πολη το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Η συνολική προγραμματισμένη χωρητικότητα των 150 εκατ. επιβατών ετησίως θα καταστήσει…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved