ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

National Gallery of Art in Washington October

Το Βυζάντιο «μετακομίζει» στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον θα φιλοξενήσει μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, επισκέφθηκε χθες την Εθνική Πινακοθήκη, όπου είχε συνάντηση με το διευθυντή της, Ερλ Πάουελ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Πινακοθήκης.

Η συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερη θερμή και φιλική ατμόσφαιρα, έδωσε την ευκαιρία να εξετασθούν θέματα συνεργασίας και προβολής του ελληνικού πολιτισμού μέσω του εθνικού δικτύου της Πινακοθήκης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο με κειμήλια από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, την οποία θα φιλοξενήσει η Εθνική Πινακοθήκη, από τον ερχόμενο Οκτώβριο μέχρι το Μάρτιο του 2014. Μεταξύ άλλων, αντηλλάγησαν απόψεις για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, ώστε κατά τη διάρκεια της έκθεσης να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προβολή.

Ο κ. Πάουελ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η έκθεση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της μητροπολιτικής περιοχής Ουάσιγκτον, καθώς θα είναι και η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν στην Πινακοθήκη βυζαντινά εκθέματα. Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε το γεγονός ότι δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσει το αμερικανικό κοινό τη μοναδική βυζαντινή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και την καθοριστικής σημασίας συμβολή στην ιταλική Αναγέννηση που ακολούθησε.

Εξάλλου, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Βλαζάκη, υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον κ. Πάουελ για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης.

Μετά την Ουάσιγκτον, η έκθεση θα μεταφερθεί στη Δυτική Ακτή, όπου θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Getty, στο Λος 'Αντζελες.

ΠΗΓΗ newingreece.blogspot.gr ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανία Ξύλο στους απεργούς της Iberia

Ισπανία | Ξύλο στους απεργούς της Iberia

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα της απεργίας των εργαζομένων της ισπανικής αεροπορικής…
Πειρατές οι πρώτοι Έλληνες της Αυστραλίας

Πειρατές οι πρώτοι Έλληνες της Αυστραλίας

Aυτές τις μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Αυγούστου, συμπληρώθηκαν 184 χρόνια από…
Series Of Explosions At Gas Plant In Lake County, Florida Explosion in Tavares at Blue Rhino Propane

Κόλαση από εκρήξεις σε εργοστάσιο αερίου στις ΗΠΑ

Περίπου 15 εργαζόμενοι αγνοούνται και τουλάχιστον επτά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved