ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Διχάζει η συμμετοχή της Ρωσίας στην στήριξη της Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη, υποστήριξε ο πρόεδρος της κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, γιατί, όπως είπε, σε τέτοια περίπτωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να μη συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Λευκωσία, γεγονός που θα αποτελούσε πλήγμα στην αξιοπιστία της. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι με συμμετοχή της Ρωσίας θα δοθεί η εικόνα ότι η Κύπρος είναι σε χειρότερη κατάσταση από όλες τις χώρες, οι οποίες έτυχαν στήριξης και γι’ αυτό το ΔΝΤ δεν θα θέλει να συμμετάσχει.
Επίσης, υποστήριξε ότι οι διεθνείς αγορές δεν θα δουν με καλό μάτι την αντικατάσταση της εισφοράς του ΔΝΤ από τη Ρωσία. Αν δεν τύχουμε της ίδιας μεταχείρισης με τις άλλες χώρες, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις.
Αντίθετα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, Πάμπος Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι συμμετοχή της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου θα αποτελούσε πολύ θετική εξέλιξη.

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν και αξίωναν συμμετοχή της Ρωσίας στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, επειδή υποστήριζαν ότι ενδεχομένως τα χρήματα του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διάσωσης και Ρώσων ολιγαρχών. Με τη συμμετοχή της Ρωσίας, είπε, διασκεδάζονται και οι ανησυχίες αυτές.
Ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε απομακρυσμένη την πιθανότητα μη συμμετοχής του ΔΝΤ στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου. Διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα δώσει τα χρήματα στο Ταμείο, το οποίο θα τα αξιοποιήσει ανάλογα.

πηγή www.newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup για την Κύπρο – Τα σοκολατάκια της Λαγκάρντ, το αρνάκι με πατάτες και η μπλόφα που δεν έπιασε

- Ντάισελμπλουμ σε Αναστασιάδη: Αν δε μπορείς να συνεργαστείς, μάζεψε τα και φύγε! - Η…

Επεισόδιο με ρωσικά και ιαπωνικά μαχητικά

Θερμό επεισόδιο μεταξύ ιαπωνικών μαχητικών αεροσκαφών F-2 και ρωσικών Su-27 σημειώθηκε…
Όπλο στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας το Angry Birds

Όπλο στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας το Angry Birds

Πηγές πληροφοριών τα διάσημα παιχνίδια και οι εφαρμογές των smartphone
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved