ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κόσμος Ενημέρωση Ειδήσεις Νέα

Ολοκληρώνεται σήμερα η G20 στη Μόσχα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Χωρίς ιουσιαστικές δεσμεύσεις αναμένεται να είναι το τελικό ανακοινωθέν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 στη Μόσχα η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, αφού υπάρχει αισθητή διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters,το προσχέδιο του ανακοινωθέντος, το οποίο περιήλθε χθες στα χέρια αντιπροσωπείας του G20, δεν περιλαμβάνει το πρόσφατο αίτημα του G7 ότι η οικονομική πολιτική δεν θα πρέπει να θεσπίζει συγκεκριμένους στόχους για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Παράλληλα, αποφεύγει και οιαδήποτε αναφορά στον καθορισμό νέων στόχων για τη μείωση του χρέους, κάτι που επιθυμούσε διακαώς η Γερμανία αλλά οι ΗΠΑ ήθελαν να αποφύγουν.

Εάν η λεκτική του ανακοινωθέντος υιοθετηθεί σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες του G20, θα επιβεβαιώνει ότι η Ιαπωνία θα αποφύγει οιαδήποτε κριτική για την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική της, η οποία έχει αποδυναμώσει το γιεν.

Το G20 παραμένει προσκολλημένο στην παλαιότερη λεκτική του για την ανάγκη αποφυγής της υπερβολικής μεταβλητότητας στις αγορές συναλλάγματος.

Στις βασικές του δε παραγράφους του προσχεδίου δεν υπάρχει άμεση αναφορά σε δημοσιονομικούς στόχους, ούτε βέβαια επαναλαμβάνει τη λεκτική του G7 που ζητούσε να μην καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, κάτι που φαίνεται να απαίτησε η Κίνα.

πηγη ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ενοποίηση με τη Ρωσία

Περίπου 1.500.000 ψηφοφόροι στην ουκρανική επαρχία της Κριμαίας καλούνται να επιλέξουν…

Απειλεί με τανκς ο Ερντογάν

Απειλές για ανάπτυξη και των στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους των πόλεων της Τουρκίας…

DW: Προωθεί η Τουρκία ατομική βόμβα;

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt αναλύει τους λόγους που η υπηρεσία…
Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Η ιστοσελίδα Pmnews δεν ευθύνεται για τις απόψεις των μελών της καθώς και για το περιεχόμενο ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν οι διάφοροι σύνδεσμοι. Οι πηγές όσων άρθρων, ειδήσεων ή πληροφοριών ανήκουν σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρονται σε εμφανές σημείο.
www.pmnews.gr Νέα ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία | All rights reserved